SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye'nin Paris Büyükelçiliğinden Türk vatandaşlarına uyarı

Türkiye'nin Paris Büyükelçiliği, Türk vatandaşlarının Fransa'da yaşanan şiddet eylemlerinden uzak durması için uyarıda bulunarak acil durumlar için iletişim numarası paylaştı.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2023 09:38
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2023 10:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye'nin Paris Büyükelçiliğinden Türk vatandaşlarına uyarı

Fransa'da yaşanan geniş çaplı protestolar şiddetleniyor. Dünya kamuoyunda büyük yankı uyandıran eylemler, yüzünü Paris'ten, Marsilya ve Lyon'a çevirdi. 

PARİS BÜYÜKELÇİLİĞİNDEN TÜRK VATANDAŞLARINA UYARI

Türkiye'nin Paris Büyükelçiliğinin açıklamasında söz konusu protestolarda kamu binalarına, sosyal alanlara ve altyapıya zarar veren şiddet eylemlerinin gerçekleştiği belirtildi. Fransa'da yaşayan veya Fransa'yı seyahat eden Türk vatandaşları için Büyükelçilikten yayımlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Söz konusu olaylar dikkate alınarak, başta Paris olmak üzere, Fransa'da bulunan vatandaşlarımızın veya Fransa'ya seyahat edecek vatandaşlarımızın azami teyakkuzu göstermeleri ve olası gösteri alanları ile yakın çevreden uzak durmaları, muhtemel olayların gelişimini yerel makamlar ile Paris Büyükelçiliğimiz ve Başkonsolosluğumuzun duyuruları üzerinden düzenli şekilde takip etmeleri tavsiye edilmektedir. Fransa'da yaşayan veya bu ülkeye seyahat etmeyi planlayan vatandaşlarımızın acil durumlarda aşağıda irtibat bilgileri sunulan Konsolosluk Çağrı Merkezine başvurmaları mümkündür"

Konsolosluk Çağrı Merkezi Fransa'dan +33 180 146335

Türkiye'den +90 312 292 29 29

FRANSA'DA NELER OLUYOR?

Fransa'nın başkenti Paris'e bağlı Nanterre banliyösünde 27 Haziran 2023 tarihinde trafik kontrolü sırasında "dur" ihtarına uymayan Nael M. isimli 17 yaşındaki genç, polis tarafından öldürülmüştü. Olayın ardından ülke genelinde başlayan gösteriler büyüyerek devam ediyor. Gösterilerde, polis ile protestocular arasında arbede yaşanıyor.

EYLEMCİLER ÇOK SAYIDA ARAÇ YAKTI

Nanterre banliyösü sakinleri, polisin 17 yaşındaki genci öldürmesine tepki göstererek günlerdir eylem yapıyor. Eylemciler, Fransa makamlarının itidal çağrılarına rağmen Paris, Lille, Strazburg, Marsilya, Nanterre gibi farklı kentlerde sokağa inmeye devam ediyor.

Sokaklarda bariyerler kuran eylemciler çok sayıda aracı yaktı. 29 Haziran 2023'te Paris'te polis ile göstericiler arasında çıkan çatışmalarda çok sayıda polis yaralanmış, 6 yüzden fazla kişi gözaltına alınmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.