SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba: Biz kimseye saldırmadık!

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı topyekûn işgal girişimi ile ilgili, "Ülkemiz ve halkımız bu savaşı asla istemedi. Biz hiç kimseye saldırmadık" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2024 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2024 15:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba: Biz kimseye saldırmadık!

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, 19 Mart 2024 tarihinde bir çevrim içi toplantıya katıldı. Bakan Kuleba toplantıda başta Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı topyekûn işgal girişimi olmak üzere yabancı basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"RUSYA HEDEFİNE ULAŞAMADI"

Rus işgalcilerin saldırmayı sürdürdüğünü belirten Kuleba, Ukrayna ordusunun ülkeyi savunmaya devam ettiğini bildirdi. Kuleba ayrıca savaşın 25. ayında olduğunu hatırlatarak, "Rusya'nın ülkemizi birkaç gün olmasa bile birkaç hafta içinde yok etmeyi amaçlayan geniş çaplı işgalini başlatmasının üzerinden neredeyse 25 ay geçti. Fakat Rusya bu hedefine ulaşamadı" ifadelerini kullandı.

"YAYILMACI MANTIK VE HIRS ONLARI YÖNLENDİRİYOR"

Kuleba, Putin Rusya'sının Ukrayna'yı yok etmek istediğine dikkat çekerek, "Ülkeyi yok etmek istiyorlar ve başarılı olmaları durumunda Avrupa veya Orta Asya'daki diğer ülkelere saldırmaya devam edeceklerinden hiç şüphemiz yok çünkü yayılmacı mantık ve hırs onları yönlendiriyor" dedi.

UKRAYNA HALKI BARIŞTAN YANA

İşgalci Rusya'nın savaştaki taktiklerinin acımasız olduğunu vurgulayan Kuleba, müttefiklerinden askerî malzemeye ihtiyaç duyduklarına ve ülkesinin savunma sanayisinin de geliştiğini ifade etti. Kuleba ayrıca dünyadaki hiçbir ülkenin barışı Ukrayna'dan daha fazla istemeyeceğini kaydederek, "Ülkemiz ve halkımız bu savaşı asla istemedi. Biz hiç kimseye saldırmadık ve kimsenin de bize saldırması için sebep vermedik" şeklinde konuştu.

"RUS YETKİLİLERİN BU SÖYLEMLERİ TAMAMEN YERSİZ"

Kuleba, Rusya'nın Ukrayna'nın paralı asker kullandığı iddiasıyla ilgili sorulan soruyu, "Genel prensip çok basit. BM Sözleşmesine göre meşru müdafaa hakkını kullanan bir ülkenin yanında savaşan bir erkek ya da kadına paralı asker diyemezsiniz. Başka bir egemen ulusa karşı saldırganlık suçu işleyen bir ülkenin yanında savaşan bir kişi paralı askerdir ve başka ülkeye karşı saldırganlık eyleminin suç ortağıdır. Dolayısıyla Rus yetkililerin bu söyleminin tamamen yersiz ve uygunsuz olduğunu düşünüyorum" cümleleriyle yanıtladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.