SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba: Silahımız bitse bile kürekler ile savaşacağız

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, Rusya’nın açtığı savaşının Ukrayna için bir var olma meselesi olduğuna dikkat çekerek, “Silahımız bitse bile kürekler ile savaşacağız.” ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2024 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2024 13:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba: Silahımız bitse bile kürekler ile savaşacağız

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, ABD Kongresinin Ukrayna'ya askerî yardımı artırmaya yönelik yeni bir finansman anlaşması kabul etmesi için zamanın daraldığı konusunda uyarıda bulundu.

"UKRAYNA İÇİN BİR ULUSUN VAR OLMA MESELESİDİR"

ABC News haber ajansına dün konuşan Dmıtro Kuleba, Ukrayna'ya verilen askerî desteğin artırılmasının, ABD birliklerinin müdahale etmek zorunda kalacağı NATO ile Rusya arasında doğrudan bir çatışmanın önüne geçmeye yardım edeceğini hatırlattı. Kuleba, “Şimdi Ukrayna'yı desteklemenin bedeli ne olursa olsun, Ukrayna kaybederse dünyada düzeni yeniden sağlamanın bedeli çok daha yüksek olacaktır.” dedi.

Rusya'nın olası zaferinin Batı’nın diğer düşmanları için bir sinyal olacağı konusunda uyaran Kuleba, “Batı Rusya’yı Ukrayna’da durduramıyorsa, dünyanın başka yerlerinde kimi durdurabilir? Silahımız bitse bile kürekler ile savaşacağız. Çünkü bu Ukrayna için bir ulusun var  olma meselesidir." ifadelerini kullandı.

ABD’DEKİ GÖÇ POLİTİKASI KONUSUNDAKİ ANLAŞMAZLIKLAR NEDENİYLE YARDIMLAR ASKIYA ALINDI

Cumhuriyetçilerin daha sıkı göç politikaları yönündeki talepleri nedeniyle, 6 Aralık 2023'te Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yapılan yaklaşık 106 milyar dolarlık yardımın finansmanına yönelik bir yasa tasarısı ABD Senatosunda usule ilişkin bir oylamadan geçemedi. Bundan dolayı ABD, Ukrayna’ya sağladığı askerî desteği durdurmak zorunda kaldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.