SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Dışişlerinden açıklama: Putin'in diktatörlüğünün kırmızı çizgileri yok

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rus yetkililerin Ukrayna'nın Moskova yakınlarındaki Crocus City Hall konser salonuna düzenlenen silahlı saldırıda yer aldığı yönündeki suçlamalarını kesin bir dille reddetti.

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2024 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2024 16:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Dışişlerinden açıklama: Putin'in diktatörlüğünün kırmızı çizgileri yok

Terör örgütü DEAŞ tarafından 22 Mart 2024 tarihinde Rusya'nın başkenti Moskova'daki "Crocus City Hall" adlı konser salonuna düzenlenen saldırıda çok sayıda sivil hayatını kaybetti. Saldırı sonrasında Rusya tarafından hedef gösterilerek gözlerin çevrildiği Ukrayna cephesi, olayla bir ilgilerinin olmadığını belirterek bu tür suçlamaların Ukrayna'yı uluslararası toplumun gözünde itibarsızlaştırmak amacıyla planlanmış bir provokasyon olduğunu belirtti.

UKRAYNA, RUSYA'YI SUÇLADI

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı resmî internet sayfasından yapılan açıklamada, Bakanlığın Rus yetkililerin Moskova Krasnogorsk'taki Crocus konser salonunda meydana gelen silahlı saldırı olayında Ukrayna'nın parmağı olduğunu iddia ederek yaptıkları suçlamaları kategorik olarak reddettiği belirtilierek, "Bu tür suçlamaların Kremlin tarafından Rus toplumunda Ukrayna karşıtı histeriyi daha da körüklemek, Rus vatandaşlarının ülkemize karşı suç teşkil eden saldırganlığa katılmaları için daha fazla seferber olmalarını sağlayacak koşulları yaratmak ve Ukrayna'yı uluslararası toplumun gözünde itibarsızlaştırmak amacıyla planlanmış bir provokasyon olduğunu düşünüyoruz." denildi.

Rus rejiminin, 1999 yılında Kaşirskoye otoyoluna yapılan terörist saldırı gibi, özel servisleri tarafından gerçekleştirilen kanlı provokasyonlarla dolu uzun bir geçmişi olduğu anımsatılan açıklamada, "Putin'in diktatörlüğü için kırmızı çizgi yoktur. Tıpkı Ukrayna'ya karşı savaş sırasında füze saldırıları, topçu ateşi ve işkence sonucunda binlerce Ukraynalı sivili öldürdüğü gibi, siyasi amaçlar uğruna kendi vatandaşlarını öldürmeye hazırdır." ifadelerine yer verildi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığının açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verildi:

"Uluslararası toplumu, Rusya'nın Krasnogorsk'taki çatışmada Ukrayna'nın dahli olduğu yönündeki sahte suçlamalarını şiddetle reddetmeye ve Rusya'nın suç teşkil eden saldırganlığına karşı ülkemize verdiği desteği güçlendirmeye çağırıyoruz."

ÖLÜ SAYISI GİDEREK ARTIYOR

Saldırı neticesinde an az 133 kişinin öldüğü açıklanırken, Rusya Soruşturma Komitesi olayla soruşturmanın devam ettiğini duyurdu. Öte yandan Rusya Sağlık Bakanı Mihail Muraşko, toplam 115 kişinin hastanelerde tedavi alında bulunduğunu belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.