SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna ilk top mermisini haziran ayında teslim alacak

Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Petr Pavel, Rus saldırıları altındaki Ukrayna'nın talep ettiği top mermisinin ilk partisinin haziran ayında gönderileceğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2024 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna ilk top mermisini haziran ayında teslim alacak

Rus saldırılarına karşı 24 Şubat 2022'den bu yana güçlü bir savunma gösteren Ukrayna, müttefik ülkelerden talep ettiği askerî savunma kapsamında ilk top mermisini Çek Cumhuriyetinin girişimiyle teslim alacak. Daha önce top mermisi tedarik edeceğini duyuran ancak henüz harekete geçemeyen Çek Cumhuriyetinden açıklama geldi.

UKRAYNA İLK TOP MERMİSİNİ HAZİRAN AYINDA ALACAK

Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Petr Pavel, Ukrayna için satın aldığı top mermisi sevkiyatının haziran ayında yapılacağını belirtti. Ukrayna'ya 180 bin adet top mermisi gönderileceğini aktaran Cumhurbaşkanı Pavel, "Ben ve Başbakanımız Petr Fiala, yaklaşık 180 bin mühimmat biriminden oluşan ilk partinin haziran ayında teslim edileceğini ve 5 ile 6 haneli mermi sayısı için başka sözleşmelerin imzalanacağını varsayıyoruz" dedi.

"UKRAYNA'YI MÜMÜKÜN OLAN HER ŞEKİLDE DESTEKLEMEK ÖNEMLİDİR"

Pavel, mümkün olduğu kadar ülkelerin bu konuda destek olması gerektiğini dile getirdi. Pavel, Batılı müttefiklere yaptığı çağrıda şu ifadeleri kullandı:

"Bu durumda -ki, ben de uzun süredir bunun hakkında konuşuyorum- Ukrayna'yı mümkün olan her şekilde desteklemek önemlidir. Böylece müttefik ülkeler Rus saldırganına, savaşı sürdürmenin bir anlamı olmadığını anlatabilsin. Rusya Federasyonu daha fazla askerî başarı elde edemeyecek çünkü Rusya'nın başarı umudu olsa da barış görüşmeleri yürütmek için hiçbir nedeni yok" 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.