SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ukrayna'nın Kamyanets Podilskıy kenti ile Konya Cihanbeyli Belediyesi arasında işbirliği anlaşması

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, Ukrayna'nın Kamyanets Podilskıy şehri ile Türkiye'nin Konya ilindeki Cihanbeyli Belediyesi arasında işbirliği anlaşması imzalandığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2023 12:49
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2023 15:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'nın Kamyanets Podilskıy kenti ile Konya Cihanbeyli Belediyesi arasında işbirliği anlaşması

Ukrayna ile Türkiye ilişkilerini önemli seviyelere çıkarmaya devam ediyor. Türkiye 24 Şubat 2022'den bu yana işgalci Rus saldırılarıyla mücadele eden Ukrayna'ya ve Ukrayna halkına güçlü desteğinin gösteriyor.

KAMYANETS PODİLSKIY İLE CİHANBEYLİ BELEDİYESİ ARASINDA İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, Konya'nın Cihanbeyli Belediyesi ile Ukrayna'nın Kamyanets Podilskıy kenti arasında işbirliği anlaşması imzalandığını duyurdu. Gelişmeyi sosyal medya hesabından duyuran Büyükelçi Bodnar, "Ortak tarihi miraslara sahip toplumlarımız arasında iletişimi güçlendirmeye, ülkelerimiz arasında işbirliğini geliştirmeye devam edeceğiz. İki tarafa da hayırlı uğurlu olsun" ifadesini kullandı. 

UKRAYNA İÇİN BİR KARDEŞ ŞEHİR DAHA

Bodnar, Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen deprem felaketinin merkez üssü Kahramanmaraş ziyaretinde Ukrayna'ya bir kardeş şehir daha belirlenmesi için çalıştıklarını söylemişti. Bodnar, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ile yaptığı görüşmede, Kahramanmaraş için kardeş şehir bulma ve işbirliği için çalışacaklarını dile getirmişti. 

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.