SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'nın SİHA saldırısından sonra ortaya çıkan sır!

Ukrayna'nın 2 Nisan'da Rusya'ya bağlı Tataristan Cumhuriyetindeki dron üretim fabrikalarına yönelik saldırısının ardından dikkat çekici bilgiler paylaşıldı. Fabrikada çalıştırılan ve reşit olmayan öğrencilere İran yapımı Şahed İHA'ların montajının yaptırıldığı ifade edildi.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2024 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2024 13:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'nın SİHA saldırısından sonra ortaya çıkan sır!

Ukrayna, 2 Nisan 2024 tarihinde sabahın erken saatlerinde Rusya'ya bağlı Tataristan Cumhuriyetinde bulunan Yelabuga (Alabuga) ve Niznekamsk (Tübenkama) kentlerindeki dron üretim fabrikalarına silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile saldırı düzenledi. Rusya'nın 24 Şubat 2022'de Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne yönelik olarak başlattığı işgal girişiminin ardından Tataristan Cumhuriyetine ilk kez gerçekleşen saldırı dikkat çekti. 

SALDIRIDA HAYATINI KAYBEDEN OLMADI

İşgalci Rusya tarafından yasaklanan basın servisi Azatlıq Radiosu'ndan edinilen bilgiye göre Alabuga kentine düşen SİHA'nın, bölgede herhangi bir hasara yol açmadığı, yalnızca fabrikanın camlarının kırıldığı aktarıldı. Yetkililer tarafından Alabuga'daki öğrencilere uzaklaşma uyarısı yapıldıktan sonra ikinci SİHA saldırısında hayatını kaybeden kimsenin olmadığı belirtildi. Ancak 13 öğrencinin yaralandığı ifade edilen haberde, öğrenciler hakkında dikkat çekici bir bilgi paylaşıldı. 

REŞİT OLMAYAN ÇOCUKLAR İHA MONTAJINDA ÇALIŞTIRILIYOR

Edinilen bilgiye göre Rusya'ya bağlı Alabuga Özel Ekonomik Bölgesi'nde reşit olmayan öğrencilerin İran yapımı Şahed İHA'nın montajında çalıştırıldığı ifade edildi. "Bazen uyumuyoruz, yemek yemediğimiz günler de oluyor" diyen çocuklara maaş bağlandığı belirtildi. Öğrencilerin herhangi bir konu hakkında bilgi yaymaları ise yasak. 

"UKRAYNA'NIN ASKERÎ TESİSLERE SALDIRMA HAKKI VAR"

İran yapımı Şahed İHA'lar Ukrayna'nın işgal girişiminde sivilleri hedef alıyor. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Askerî Hukuk Araştırmaları Merkezi Başkanı Oleksandr Musiyenko, "Her şey uluslararası hukuk normlarına uygun. Ukrayna'nın askeri tesislere saldırma ve savunma hakkı var" ifadelerini kullandı. 

Alabuga kentinde dron fabrikası kurulmasından önce Ukrayna'nın söz konusu bölgeye saldırma hakkının olduğu konusunda uzmanlar tarafından uyarı yapılmıştı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.