SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukraynalı çocukların rehabilitesi Türkiye'de sağlanacak

Rus saldırılarından etkilenen Ukraynalı çocuklar, rehabilitelerinin sağlanması adına Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçiliğinin koordinasyonuyla Türkiye'ye getiriliyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2024 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukraynalı çocukların rehabilitesi Türkiye'de sağlanacak

İşgalci Rusya'nın 24 Şubat 2022'de Ukrayna'nın anakarasına yönelik olarak başlattığı geniş çaplı işgal girişimi ve topyekûn saldırılardan en çok etkilenen kesim Ukraynalı çocuklar oldu.

Ukrayna'dan işgal altındaki bölgelere veya Rusya'ya kaçırılan, Rus saldırıları yüzünden ailelerini kaybeden ve eğitim hakkından mahrum bırakılan Ukraynalı çocukların rehabilitesi Türkiye'de sağlanıyor. 

ZAPORİJJYA'DAN GELEN UKRAYNALI ÇOCUKLARIN REHABİLİTESİ TÜRKİYE'DE

Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçiliğinin koordinasyonu, Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ve telefon operatörü Lifecell'in destekleriyle Ukraynalı çocuklar Zaporijjya'dan Türkiye'ye doğru yola çıktı. Yaklaşık 30 Ukraynalı çocuğun her türlü ihtiyacı ve rehabilitesi Türkiye'de sağlanacak. 

Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçiliği tarafından verilen bilgide şu ifadelere yer verildi: 

"Savaştan etkilenen Ukraynalı çocuklar için bir rehabilitasyon programı daha organize ettik. Zaporijya bölgesinden yola çıkan küçük kardeşlerimiz ve refakatçilerinin sağsalim ülkemize varıp, güzel vakit geçirmelerini temenni ediyoruz. Büyükelçiliğimizin koordinasyonunda gerçekleştirilmekte olan bu program için katkılarından dolayı Yunus Emre Enstitümüze ve Lifecell’e teşekkürlerimizi sunuyoruz"

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.