SON DAKİKA
Hava Durumu

Vershbow: "Rusya’ya karşı uluslararası baskı sürdürülmeli"

NATO Genel Sekreter Yardımcısı Alexander Vershbow, Minsk Anlaşmalarının uygulanmasının ‘hayal kırıklığı’ olduğunu ancak bir felaket olmadığını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2016 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2016 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Vershbow: "Rusya’ya karşı uluslararası baskı sürdürülmeli"

NATO Genel Sekreter Yardımcısı Alexander Vershbow, Rusya Federasyonu'na karşı baskı uygulanmasına devam edilmesi gerektiğini belirtti.

Ukrayna ‘1+1’ Tv kanalına verdiği röportajda Minsk Anlaşmaları hakkında eleştiri yapan Vershbow, "Açıkça görülüyor ki, sonuçlar bizi ‘hayal kırıklığı’na uğrattı. Ancak Minsk sürecinin tamamen bir felaket olduğuna inanmıyorum.Açıkça görülüyor ki, uluslararası baskıya devam edilmeli. Rusya yarım yamalak önlemlerin uluslararası toplumu ve Ukrayna’yı memnun etmeyeceğini anlamalı" dedi.

Gordonua haber ajansının röportajdan aktardıklarına göre NATO Genel Sekreter Yardımcısı, Minsk Anlaşmalarının belirli bir süreci takip ettiğini ve Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne yeniden kavuşmasının bu sürecin sonraki aşamalarında yer aldığını belirterek, "İlk başta ateşkesin sağlanması, ağır silahların bölgeden uzaklaştırılması, yerel yönetimler hakkında gerekli siyasi değişikliklerin yapılması, AGİT kontrolünde Ukrayna mevzuatına uygun seçimlerin yapılması gerekiyor. Ancak güvenlik durumu bu şekilde devam ederse seçimlerin yapılması imkansız olacak" diye kaydetti.

Vershbow, NATO’nun aynı zamanda Rusya ile olası çatışmasının ‘en kötü senaryo’su için eylem planı hazırladığını da belirtti.

Bilindiği gibi Rusya – NATO Konseyi, 2 yıllık bir aranın ardından 20 Nisan tarihinde çalışmalarına yeniden başlayacak. Planlanan görüşmeyi yorumlayan Vershbow, bu etkinliğin NATO’nun Rusya ile ilişkilerin normalleşmesine atılan bir adım olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirtmişti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.