SON DAKİKA
Hava Durumu

“Yönetim Kırım Tatarlarını rehine haline getiriyor”

Rus işgalci yönetimi, Kırım’ın ablukasına karşılık yarımadada bulunan Kırım Tatarlarının durumunu kötüleştirmeye çalışıyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2015 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2015 09:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
“Yönetim Kırım Tatarlarını rehine haline getiriyor”

Kırım ve Sivastopol’den Sorumlu Devlet Ajansı Başkanı Nariman Ustayev, işgal edilen Kırım’da Kırım Tatarlarının elektrik kesintilerine nasıl dayandığı ve işgalci yönetimin, Ukrayna yanlısı görüşe sahip Kırım sakinlerinin yaşamını nasıl bozmaya çalıştığını anlattı.
 
Nariman Ustayev, 2 Aralık tarihinde Ukrayna’nın bir televizyon kanalının Kırım Meselesi (Krımskiy Vopros) adlı programında yaptığı konuşmada, “Sorunun başlıca temeli, Serbest Ticaret Bölgesi yasası, bu yasa Kırım’a büyük hacimde ürünlerin sevk edilmesini sağladı. Benzer ticaret İngiltere, Çek Cumhuriyeti, Gürcistan gibi ülkelerle yapılan ticaret ile kıyaslanabilir” dedi.
 
Kırım’da ikamet eden 2 milyon kişinin bu hacimde gıda ürününü tüketemediğini, bundan dolayı ürünlerin gıda ürünlerinin daha uzağa götürüldüğünü ifade eden Ustayev, enerji ablukasının serbest ticaret bölgesi yasasının sonucu olduğunu belirtti.
 
Gürcistan ve Moldova’yı örnek göstererek benzer meselelerinin farklı çözüm yollarının olduğunu dile getiren Ustayev, Kırım’dan farklı olarak söz konusu bölgelerde yerel sakinlerin tehlike altında olmadığını da vurguladı.
 
Kırım Tatarlarının bulunduğu durumdan söz eden Nariman Ustayev, “Kırım’da mevcut grafiğin, Kırım Tatarlarının toplu olarak ikamet ettiği bölgelerde elektrik kesintilerinin daha çok olmasını öngören şekilde kurulduğu biliniyor. Kırımlı memurlardan biri, bana “Eğer birileri bundan memnun değilse, onlara söyle kendi insanlarını arasın onlar ona elektrik verir” şeklinde konuştu” diye kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.