SON DAKİKA
Hava Durumu

FSB, Ukrayna’da terör saldırıları hazırlıyor

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) sadece son bir ay içinde Ukrayna’da terör saldırısı düzenlemeyi planlayan üç sabotajcı grup yakaladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2017 19:29
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2017 19:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
FSB, Ukrayna’da terör saldırıları hazırlıyor

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), Ukrayna topraklarında Rus gizli servislerinin istihbarat ve sabotaj faaliyetlerinin yüksek oranda aktifleştiğini tespit etti. Sadece son bir ay içinde Ukrayna’da terör saldırısı düzenlemeyi planlayan üç sabotajcı grup yakalandı.



SBU Başkanı Vasiliy Gritsak, “Elimizde, ülkemizin topraklarında Rus gizli servislerinin istihbarat ve sabotaj faaliyetlerinin artacağı konusunda bilgiler mevcut. Rusya Federasyonu, Ukrayna topraklarına terör saldırıları düzenlemek üzere ajan göndermeye devam ediyor.” diye bildirdi.



Söz konusu grupların ana hedeflerinin altyapı tesislerinin olduğunu anlatan Gritsak, “Aynı zamanda sivil aktivist ve siyasetçilere suikast düzenlenmesi de söz konusu, genelde iktidardaki veya muhalefetteki dikkat çeken insanlar hedef olarak seçiliyor.” diye kaydetti.



153882



Bilindiği gibi Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Mart ayında, Ukrayna Başsavcılığı’na Ukrayna’nın eski Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç ve Kırımlı işbirlikçi Sergey Aksyonov aleyhinde ifade veren, Ukrayna vatandaşlığını kabul eden Rusya Devlet Duması eski milletvekili Denis Voronenkov öldürülmüştü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.