SON DAKİKA
Hava Durumu

Milli Savunma Bakanlığı, Limasol cami saldırısını kınadı

Milli Savunma Bakanlığının bu haftaki basın bilgilendirme toplantısında küresel ve bölgesel konularda önemli başlıklar ele alındı. Bakanlık, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ndeki Limasol şehrinde camiye yapılan saldırıyı kınadı.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2023 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2023 15:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Milli Savunma Bakanlığı, Limasol cami saldırısını kınadı

Milli Savunma Bakanlığının (MSB) haftalık basın bilgilendirme toplantısında bugün önemli açıklamalar paylaşıldı. Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk tarafından gerçekleştirilen toplantı, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama mesajıyla başladı. 

ÜLKE GENELİNDEKİ BANDO KONSERLERİ 9 EYLÜL'E KADAR DEVAM EDECEK

Tuğamiral Aktürk, Türk ordusunun işgalci Yunan ordusuna karşı başlattığı Büyük Taarruz'u hatırlatarak 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı. Aktürk, bayram kapsamında ülke genelinde icra edilen bando takımı konserlerinin 9 Eylül 2023'e kadar süreceği ve programın resmi internet sitesinde yer aldığı bilgisini verdi. Öte yandan Aktürk, Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümü olan 26 Ağustos 2023'te İsveç'te düzenlenen  67. Dünya Askeri Pentatlon Şampiyonası'nda dünya şampiyonu olan Türk Silahlı Kuvvetleri Spor Gücü Takımı'nı tebrik etti.

Başkentte 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında resmigeçit düzenlendi -  Öğretmenler Sitesi

BİR HAFTADA 44 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Türkiye'nin sınır güvenliğini tehlikeye atan bölücü terör örgütü PKK ve uzantılarının saldırılarına  değinen Aktürk, bölgede gelişmelerle ilgili bilgi verdi. Tuğamiral konuya ilişkin olarak, "Son bir haftada 44 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Böylece etkisiz hale getirilen terörist sayısı bu yıl içinde bin 146’ya, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar ise 38 bin 489’a ulaşmıştır. Irak’ın kuzeyinde icra edilen Pençe-Kilit Harekatı’nda bugüne kadar 600 terörist etkisiz hale getirilmiş, değişik çaplarda toplam bin 336 silah ve 667 bin 547 mühimmat ele geçirilmiş, 2 bin 192 mayın/EYP tespit ve imha edilmiş, 640 mağara/sığınak kullanılamaz hale getirilmiştir" açıklamasını yaptı.

Son dakika: Türk komandosu Haftanin'e girdi

LİMASOL CAMİ SALDIRISINA KINAMA

Basın bilgilendirme toplantısında Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ndeki (GKRY) Limasol kentinde yer alan Hacı İbrahim Ağa Camisi'ne yapılan saldırı kınandı. Toplantıda, "26 Ağustos’ta Limasol kentinde bulunan Köprülü Hacı İbrahim Ağa Camisi’ne yönelik saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Müslümanlara, İslam âlemine ve tüm insanlığın ortak değerlerine yönelik tehdit oluşturan ve daha önce de benzerleri yaşanan bu tarz nefret eylemleri, Kıbrıs’taki iki devletli çözüm vizyonunun ne kadar haklı ve gerçekçi olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur" ifadeleri kullanıldı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.