SON DAKİKA
Hava Durumu

MSB'den hava harekatıyla ilgili açıklama: 30 hedef imha edildi

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada dün saat 23.00 itibarıyla Suriye'nin kuzeyinde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından hava harekatının başlatıldığı ve içinde teröristlerin bulunduğu 30 hedefin imha edildiği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2023 09:15
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2023 09:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
MSB'den hava harekatıyla ilgili açıklama: 30 hedef imha edildi

Suriye'nin kuzeyinde Türkiye'nin sınır güvenliğini tehdit eden bölücü terör örgütü PKK ve uzantılarına yönelik hava saldırıları dün itibarıyla başladı. Milli Savunma Bakanlığı tarafından konuyla ilgili açıklama yapıldı.

DÜN GECE İTİBARIYLA SURRİYE'NİN KUZEYİNDE 30 HEDEF İMHA EDİLDİ

Bakanlığın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"PKK/YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek Suriye kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; Birleşmiş Milletlerin 51. maddesinden doğan meşru müdafaa hakklarımız doğrultusunda, Suriye kuzeyindeki Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgelerinde bulunan terörist hedeflerine 5 Ekim 2023 saat 23.00 itibarıyla hava harekatı icra edilmiş, icra edilen hava harekatlarıyla Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafından kurulan petrol kuyusu ve depolama tesisi ile içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan 30 hedef imha edilmiştir"

Resim

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.