SON DAKİKA
Hava Durumu

Teröristler arasında alkol ve uyuşturucu bağımlılığı artıyor

Donbas’taki teröristlerin durumunu inceleyen Rus komisyon, yasa dışı silahlı grupların üyelerinin arasında alkol ve uyuşturucu bağımlılığının hayli yaygın olduğunu tespit etti.

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2017 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2017 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Teröristler arasında alkol ve uyuşturucu bağımlılığı artıyor

Rusya yanlısı ayrılıkçılar tarafından işgal edilen Ukrayna’nın doğusunda Rus askeri komisyonunun inceleme yaptığı bildirildi.



Enformasyon Direniş grubu yöneticisi, Ukrayna milletvekili Dmitriy Timçuk yaptığı açıklamada silah, askeri teçhizat ve ekipmanın kayıtlanması, depolama düzeni ve personelin durumunu kontrol etmek amacıyla işgal edilen Donbas’ta Rusya Silahlı Kuvvetleri temsilcilerden oluşan bir komisyonun çalıştığını bildirdi.



Komisyonun ön raporuna göre teröristler arasında moralin son derece düşük olduğu belirtildi. Ayrıca ayrılıkçıların silahlı grup üyelerinin arasında alkol ve uyuşturucu kullanımının da çok yaygın olduğu tespit edildi.



158293



Daha önce Ukrayna Savunma Bakanlığı’na bağlı İstihbarat Servisi, Rusya Federal Güvenlik Servisi’nin (FSB) işgal edilen Donbas’ta silah kaçakçılığı olaylarını soruşturduğunu bildirmişti. İstihbarat Servisi’nden yapılan açıklamada, Donbas’taki ayrılıkçılara silah gönderilen Rusya Silahlı Kuvvetleri'ne ait depolardan silah çalınması olayları yaşandığına dair iddiaların soruşturulduğu kaydedilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.