SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD Savunma Bakanı: Ukrayna'nın talep ettiği silahları sağlamaya hazırız

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Danışmanı Mıhaylo Podolyak'ın ağır silah konusundaki çağrısıyla ilgili ABD Savunma Bakanı Lioyd Austin, Ülkesinin her şeyi sağlamaya ve Ukrayna'nın başarılı olmasına yardım etmeye hazır olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2022 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2022 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD Savunma Bakanı: Ukrayna'nın talep ettiği silahları sağlamaya hazırız

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Danışmanı Mıhaylo Podolyak'ın ağır silah konusundaki çağrısıyla ilgili ABD Savunma Bakanı Lioyd Austin, ülkesinin her türlü yardımı sağlamaya ve Ukrayna'nın başarılı olmasına yardım etmeye hazır olduğunu söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanı Lloyd Austin, Tayland'ta ziyarette bulunduğu sırada 13 Haziran 2022 tarihinde düzenlediği basın açıklamasında, Ukrayna'ya silah tedarikiyle ilgili soruyu yanıtladı. Basın açıklamasında Austin'den, Ukrayna'nın bin obüs ve 300 çoklu fırlatma roket sistemi (MLRS) dahil ağır silah çağrısı yaptığı hatırlatılarak, ABD'nin bu noktada ne sağlamayı planladığı soruldu. Buna yanıt olarak Austin, "ABD her şeyi sağlamaya ve Ukrayna'nın başarılı olmasına yardım etmeye hazır. Kendi hazırlığımızın olduğu gerçeğinin yanı sıra Ukrayna'ya anlamlı şekillerde yardım etmeye istekli dünyanın dört bir yanından ortaklarımız var" ifadelerini kullandı.

Daha pek çok şeyle birlikte önemli sayıda 155 mm kalibreli obüs yardımı yaptıklarının altını çizen Austin, Ukraynalıların başarılı olmasına yardımcı olmak için ABD ve müttefiklerinin mümkün olan en kısa sürede ellerinden gelenin en iyisini elde etmek için çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

PODOLYAK: BİN OBÜS, 300 MLRS, 500 TANK DAHİL AĞIR SİLAHLARA İHTACIMIZ VAR

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Danışmanı Mıhaylo Podolyak, 13 Haziran 2022 tarihinde, savaşı bitirmek için ağır silah güç dengesinin sağlanması gerektiğini vurgulayarak, Ukrayna’nın bin adet 155 mm kalibreli obüs, 300 çoklu fırlatma roket sistemi; 500 tank; 2 bin zırhlı araç ve bin İHA’ya ihtiyacı olduğunu belirtmişti.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.