SON DAKİKA
Hava Durumu

Afganistan'da kömür madeninde meydana gelen kazada 9 işçi hayatını kaybetti

Afganistan'da kömür madeninde meydana gelen kazada 9 işçi hayatını kaybetti

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2022 21:30
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2022 21:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Afganistan'da kömür madeninde meydana gelen kazada 9 işçi hayatını kaybetti

Afganistan'da kömür madeninde meydana gelen kazada 9 işçi hayatını kaybetti. Yerel kaynakların haberine göre Afganistan’ın Bağlan ilinin Nahrin ilçesinde bir kömür madeninin çökmesi sonucu 9 madencinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Olay, 2 Şubat 2022 tarihinde Çinarak isimli kömür madeninde meydana geldi. Kazanın grizu patlaması sonucunda meydana geldiği öğrenildi.

Afganistan'ın Bağlan ili Nahrin ilçesindeki Çinarak kömür madeninde meydana geldi. Afganistan'daki kömür madeninde çalışan işçiler, madenin şiddetli yağışlar nedeniyle çöktüğünü aktardı. Madende çalışan Beşir Ahmed isimli işçi, şimdiye kadar enkazdan sekiz işçinin cesedinin çıkarıldığını ve içerdeki işçiler için mücadelenin devam ettiğini kaydetti.

AFGANİSTAN BAĞLAN'DA GÖÇEN KÖMÜR OCAĞINDAN 10 MADENCİ KURTARILDI

Öte yandan. Taliban yönetimindeki Afganistan'ın Nahrin ilçesi kaymakamı Kari Mecid, madencilerin cesetlerinin bulunmasına yardım etmek için güçlerinin bölgeye gönderildiğini aktardı. Nahrin İlçesi Kömür Madeni Müdürü Mevlevi Abdullah Hamıd da madende medyana gelen göçük sonucu 10 madencinin hayatını kaybettiğini, 10 madencinin de kurtarıldığını belirtti.

Afganistanda kömür madenindeki göçük: 10 kişi öldü
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.