SON DAKİKA
Hava Durumu

Almanya'da darbe planlayan örgüte operasyon: Bir Rus vatandaşına gözaltı!

Almanya’da darbe planladıkları tespit edilen ve aralarında bir Rus vatandaşının da bulunduğu Reichsbürger isimli aşırı sağcı oluşuma 3 bin polis ile şafak baskını yapıldı. 22 Alman vatandaşı dahil 25 kişi gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2022 23:23
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2022 23:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Almanya'da darbe planlayan örgüte operasyon: Bir Rus vatandaşına gözaltı!

Almanya’da aşırı sağcı bir örgüte, hükumeti devirme ve ülkede darbe planlama suçlamasıyla operasyon yapıldı. Aralarında askerlerin de olduğu darbe teşebbüsü, Almanya’da 3 bin polis tarafından 11 eyalette yapılan operasyon ile engellendi.

Almanya Reichstag parlamento binasını basıp iktidarı ele geçirme hazırlığındaki darbecilerin, eski bir aristokrat aileden olan Heinrich XIII adlı bir adamdan emir aldığı ileri sürüldü. “Reichbürger” isimli örgütün, parlamentoyu basmak için “X Günü’nü” beklediği iddia edildi.

GÖZALTINA ALINAN İSİMLERDEN BİRİSİ RUS VATANDAŞI!

Federal savcılık, aşırı sağcı örgüte operasyonda aralarında bir Rus vatandaşının da olduğu 25 kişi hakkında gözaltı kararı çıkardı. Gözaltına alınan isimlerden 22’si Almanya vatandaşı. Öte yandan, aralarında bir Rus vatandaşının da olduğu 3 kişi ise terör örgütüne destek verme suçlamasıyla gözaltına alındı.

Arşiv: Alman polisi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.