SON DAKİKA
Hava Durumu

Bayraktarlar Vışıvanka nakışıyla süslendi

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2022 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2022 13:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Bayraktarlar Vışıvanka nakışıyla süslendi

Ukrayna'nın Rusya'ya karşı savunma hattında boy gösteren Bayraktar TB2'ler Bağımsızlık Günü dolayısıyla Vışıvanka nakışıyla süslendi.

Rusya, 24 Şubat 2022'de Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne yönelik başlattığı savaşı sürdürüyor. Pek çok dünya ülkesi Rusya'yı yaptırımlara boğarken Ukrayna'ya askeri, ekonomik ve insani alanlarda destek sağlıyor. Türk hava savunma şirketi BAYKAR Teknoloji ise Ukrayna savunma hattında boy gösteriyor. Polonya, Litvanya, Letonya, Kanada ve Norveç, başlattığı yardım kampanyalarında Bayraktar TB2 İHA ve SİHA'lar için para toplandı. Bu kapsamda Türkiye, Bayraktar bağışlayarak Ukrayna'nın mücadelesine destek odu. Öte yandan Ukrayna savunma hattında boy gösteren Bayraktarlar dünyada yankı uyandırdı.

BAYRAKTARLAR VIŞIVANKA DESENİNE BÜRÜNDÜ

Ukrayna'da yoğun ilgi gören Bayraktar TB2'ler savunma cephesinde güçlü direniş gösteriyor. Ukraynalı yetkililer ve siviller tarafından beğeni toplayan Bayraktarlar, Bağımsızlık Günü dolayısıyla BAYKAR Teknoloji tarafından Ukrayna'nın geleneksel desenlerini taşıyan Vışıvanka nakışı ile süsledi. Vışıvanka desenli Bayraktarlar sosyal medyada paylaşıldı.

HALKIN BAYRAKTARLARI UKRAYNA'YA GİTMEK İÇİN HAZIR

Sosyal medya kullanıcılarından Sergiy Pritula, "Türk dostlarımız bize Bağımsızlık Günü için güzel bir hediye verdiler ve Bayraktarları işlemeli bir gömleğe diktiler. Sözlerini tuttular ve bu panoları Halkın Bayraktarı olarak belirlediler. Üç Bayraktarımız, bir uydumuz ve tüm takım yıldızın veri tabanına erişimimiz sizin sayenizde" ifadelerini kullandı.

Bayraktar TB2'lerin Ukrayna'ya gönderilmeye hazır olduğu bildirildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.