SON DAKİKA
Hava Durumu

Büyükelçi Güldere'den, Ukraynalı Bakan Vereşçuk'u ziyaret: Kırım Tatarları için 500 konut inşası projesi görüşüldü

Türkiye’nin Kıyiv Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere, Ukrayna Başbakan Yardımcısı, Ukrayna’nın Geçici İşgal Altındaki Topraklarının Yeniden Entegrasyonu Bakanı olarak atanan Irina Vereşçuk’u ziyaret etti. Ziyaret kapsamında, Kırım Tatarları için 500 konut inşası projesinde gelinen aşama ele alındı.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2021 19:51
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2021 20:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Büyükelçi Güldere'den, Ukraynalı Bakan Vereşçuk'u ziyaret: Kırım Tatarları için 500 konut inşası projesi görüşüldü

Türkiye’nin Kıyiv Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere, Ukrayna Başbakan Yardımcısı, Ukrayna’nın Geçici İşgal Altındaki Topraklarının Yeniden Entegrasyonu Bakanı olarak atanan İrına Vereşçuk’u ziyaret etti. Ziyaret kapsamında, Kırım Tatarları için 500 konut inşası projesinde gelinen aşama ele alındı.

Türkiye’nin Kıyiv Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere, bugün Başbakan Yardımcısı ve Geçici İşgal Altındaki Toprakların Yeniden Entegrasyonu Bakanlığına 4 Kasım 2021 tarihinde atanan İrına Vereşçuk’u ziyaret etti. Büyükelçi Güldere, Vereşçuk’a yeni görevinde başarılar diledi. Ziyaret kapsamında, Türkiye ve Ukrayna liderlerinin inisiyatifiyle başlatılan Kırım Tatarları için 500 konut inşası projesinde gelinen aşama değerlendirildi. Öte yandan, gelecek dönemde iki ülke arasında hayata geçirilebilecek diğer bazı projeler de ele alındı.

Büyükelçiliğin sosyal medya hesabından ziyarete ilişkin yapılan paylaşımda, "Kırım Tatar toplumu temsilcilerinin de hazır bulunduğu ve gündemimizdeki ortak projeleri somut bir yol haritasına dönüştürdüğümüz verimli toplantı için Sayın Başbakan Yardımcısına teşekkür ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.