SON DAKİKA
Hava Durumu

Çubarov’dan 30 Ağustos kutlaması

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2022 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2022 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çubarov’dan 30 Ağustos kutlaması

KTMM Başkanı Refat Çubarov, Türk halkının en önemli bayramlarından biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlama mesajı yayımladı. KTMM Başkanı Çubarov, “Kardeş Türkiye'ye içtenlikle istikrarlı bir gelişme ve dost Türk halkına ise barış, refah, aile rahatlığı ve başarılar dilerim” ifadelerine yer verdi.

Türk halkının hafızlara kazınan ve en önemli dönüm noktalarından kaydedilen 30 Ağustos Zaferi dün coşkuyla kutlandı. Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlama mesajı yayımladı.

KTMM Başkanı Çubarov yazılı mesajında,

Zafer Bayramı’nız kutlu olsun, Türkiye!

30 Ağustos'ta Türkiye genelinde büyük bir resmi tatili olan Zafer Bayramı kutlanmaktadır.

Bilindiği gibi, 1921-1922 Yunan-Türk savaşındaki en şiddetli muharebe 30 Ağustos 1922 tarihinde Dumlupınar yakınlarında gerçekleşmiş ve Türkiye Cumhuriyeti orada büyük bir zafer elde etmişti.

Günümüzde, 24 Şubat 2022'den bu yana tam kapsamlı bir Rusya-Ukrayna savaşına dönüşen 8 yılı aşkın bir süredir devam eden Rus saldırganlığına cesurca direnen, şehir ve kasabalarının roket bombardımanlarına karşı mücadele eden, Rus işgalciler tarafından Ukrayna Devleti’ne bağlı sadık vatandaşlarına karşı işkence yapılan ve cinayetler işlenen Ukrayna, bir devlet olarak kendi kimliği, bağımsızlığı için özgürlük mücadelesinin ne olduğunu çok iyi biliyordur.

Ukraynalılar, kendi toprak bütünlüğünün korunması, Kırım'ın işgalinin kınanması ve Rusya'nın Kırım'ı ilhak etme girişimlerinin tanınmaması konusunda Türkiye Cumhuriyeti'nin, Ukrayna Devleti’ne sağlamış olduğu askeri iş birliği ve desteğin yanı sıra, Türkiye topraklarında geçici koruma bulan Ukrayna vatandaşlarına verilen yardıma büyük değer vermektedir.

Bu vesileyle, gerek şahsım, gerekse de Kırım Tatar Milli Meclisi adına Zafer Bayramı münasebetiyle Türkiye Cumhuriyeti'ni en içten dileklerimle kutlarım. Kardeş Türkiye'ye içtenlikle istikrarlı bir gelişme ve dost Türk halkına ise barış, refah, aile rahatlığı ve başarılar dilerim!”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.