SON DAKİKA
Hava Durumu

iPhone’larda artık Made in China yazmayacak

Apple CEO’su Tim Cook, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Arizona eyaletini ziyaret ederek Başkan Joe Biden ile birlikte, TSMC yarı iletken fabrikasını gezdi. Etkinlikte açıklama yapan Cook, bu yeni fabrikada TSMC’nin Apple için çip üreteceğini ve çiplerin Made in America etiketini taşıyacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2022 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2022 11:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
iPhone’larda artık Made in China yazmayacak

Dünya, çip üretiminde iki dev arasında sıkışıp kalırken dünyaca ünlü marka olan Apple çip üretimini Çin’den ABD’ye taşıyacaklarını açıkladı. Bu hamle ile Çin’in yarı iletken endüstrisinde tekel olmasına son verebileceği tartışıldı. Apple’ın tüm ürünlerinde kullandığı Apple Silicon ismini taşıyan çiplerin üretimini yapan TSMC’nin, ABD’nin Arizona eyaletinde yeni fabrikasının açılması için geri sayım başladı. Arizona’da kurulan TSMC fabrikasında iPhone, iPad ve Apple TV ürünlerinde kullanılan A serisi yonga setlerinin yanı sıra Apple’ın Mac bilgisayarlarında kullanılan M serisi yonga setleri de üretilecek.

Apple’ın CEO’su Tim Cook, ABD Başkanı Joe Biden’a, Çip Yasası’nı çıkardığı için teşekkür etti. Çip Yasası, Amerika Birleşik Devletleri’nde yarı iletken çip üretimini maddi kaynaklar sağlayarak teşvik ediyor. Yasa mikroçip sektörüne 280 milyar dolarlık bütçe içeriyor. Önümüzdeki yıl 100 milyar dolara daha çip sektörüne yatırım yapılacağı da bildiriliyor.

IPHONE ÇİPLERİNDE MADE IN AMERİCA YAZACAK

Cook Apple’ın gelecek yıllarda TSMC ile çalışmaya devam edeceğini açıklayarak “Son birkaç yılda Apple Silikon Vadesi ile kaydettiğimiz ilerleme, cihazlarımızı iyileştirdi. Kullanıcılarımız için yeni performans seviyelerinin kilidini açarak daha önce asla yapamayacakları şeyleri yapmalarını mümkün hale getirdi. Durup düşündüğünüzde, çip teknolojisinin başarabilecekleri olağanüstü. Şimdi, bu kadar çok insanın sıkı çalışması sayesinde, bu çipler gururla ‘Made in America’ olarak damgalanabilecek” ifadelerini kullandı.

İlgili İçerikler
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.