SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Irak’ta ilk kez bir Türkmen savunma bakanı oldu

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2022 22:34
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2022 22:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Irak’ta ilk kez bir Türkmen savunma bakanı oldu

Irak’ta ilk kez bir Türkmen savunma bakanı olarak göreve getirildi. Türkmen Sabit Beşşar Halaybeg, Irak Savunma Bakanı oldu.

Irak’ta yaşayan Türkmenler, yeni kurulacak hükumette Türkmenlere bakanlık verilmemesinin ardından bu kararın gözden geçirilmesini isteyerek tepkilerini ortaya koydu. Bunun ardından Irak siyasi tarihinde bir ilk yaşandı. Irak Savunma Bakanlığı görevine Telafer bölgesinden Türkmen Sabit Beşşar Halaybeg getirildi.

Irak Türkmen Cephesi (ITC) eski lideri ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi bugün Twitter hesabından konuya ilişkin yaptığı paylaşımda "Irak tarihinde ilk defa Savunma Bakanlığı görevine Türkmen Telafer bölgemizden birisi geldi. Sabit Beşşar Halaybeg göreve seçildi. Kendisini ve bütün Türkmeneli’mizi kutluyoruz…" ifadelerine yer verdi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.