SON DAKİKA
Hava Durumu

İran'da Mahsa Amini'nin ölümüne neden olan İrşad Devriyeleri lağvedildi mi?

İran’da aylardır süren hükumet karşıtı protestoların ardından Molla rejiminin geri adım attığı ileri sürüldü. Mahsa Amini’nin başörtüsü nedeniyle ölümüne neden olan İrşad Devriyeleri’nin ortadan kaldırıldığı iddia edildi.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2022 16:52
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2022 17:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İran'da Mahsa Amini'nin ölümüne neden olan İrşad Devriyeleri lağvedildi mi?

İran’da Molla rejimi, başörtüsü nedeniyle İran polisi tarafından öldürülen Mahsa Amini olayının ardından geri adım atmak zorunda kaldı. Aylar süren protestolar sonrasından bugün itibarıyla “İrşad Devriyeleri’nin” lağvedildiği bilgisi paylaşıldı. Ancak, halen İran’da bu konuda bir gelişme yaşanmadı ve resmi kurumlar eliyle Molla rejimi, bu yönde bir açıklama yapmadı.

İRAN’DA PROTESTOCULAR BAŞARDI

İran’da ahlak polisleri olarak bilinen İrşad Devriyeleri’nin lağvedilmesi, ülkedeki protestocuların başarısı olarak yorumlandı. İran gazetesi Sharq Daily, Molla rejiminin kararını duyurdu. Habere göre, İran’ın ahlak polisi İrşad Devriyeleri’nin kapatılma kararını, İran Başsavcısı Muhammed Cafer Montazeri duyurdu.

İRAN’DA NELER OLDU?

İran’da 13 Eylül 2022 tarihinde ahlak polisleri başörtüsünü uygun takmadığı gerekçesiyle 22 yaşındaki Mahsa Amini’yi gözaltına aldı. 22 yaşındaki Mahsa Amini, gözaltındayken işkenceye maruz kalarak hayatını kaybetti.

Amini’nin ölümü ile başlayan protestolar, Güney Azerbaycan dahil İran’ın bir çok şehrine yayıldı ve hükumet karşıtı protestolara sahne oldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.