SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Çocukluğu proje koordinatörü Mumine Saliyeva ödüle layık görüldü

Kırım Çocukluğu proje koordinatörü Mumine Saliyeva ödüle layık görüldü

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2021 18:30
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2021 18:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Çocukluğu proje koordinatörü Mumine Saliyeva ödüle layık görüldü

Kırım Tatar siyasi tutsak Seyran Saliyev’in eşi, insan hakları savunucusu, Kırım Çocukluğu projesinin koordinatörü Mumine Saliyeva, Euromaydan SOS sivil örgütü tarafından verilen “Gönüllülük Ödülü - 2021'e" layık görüldü.

Euromaydan SOS sivil toplum örgütü tarafından verilen “Gönüllülük Ödülü - 2021” ödülleri dün sahiplerini buldu. Ödül alanlar arasında Kırım Tatar siyasi tutsak Seyran Saliyev’in eşi, insan hakları savunucusu, Kırım Çocukluğu projesinin koordinatörü Mumine Saliyeva da yer aldı. “Sivil Özgürlükler Merkezi” Yönetim Kurulu Başkanı, insan hakları savunucusu Aleksandra Matviyçuk sosyal medyada yaptığı açıklamada Mumine Saliyeva’yı tebrik ederek, “O çok güçlü bir kadın. Eşi Seyran, düzmece bir dava çerçevesinde 16 yıl hapis cezasına çarptırıldığı zaman o ‘Kırım Çocukluğu’ projesini kurarak tüm Kırımlı siyasi tutsakların çocuklarını himayesi altına aldı.” ifadelerini kullandı.

KIRIM ÇOCUKLUĞU PROJESİ

Kırım Çocukluğu projesinin 200’den fazla siyasi tutsak çocuğuna maddi ve manevi destek sağladığını belirten Matviyçuk, "Mumine Saliyeva birkaç yıldır koordinatör olarak insan üstü çabalar gösteriyor. Hiçbir zaman şikayet etmiyor ve kimseyi geri çevirmiyor. Kırım’daki durumu ilk ağızdan duyurmak için AGİT, AKPM, BM gibi uluslararası örgütlerin etkinliklerine konuşmacı olarak katılıyor... Bir kere ona, tüm bunlara nasıl dayandığını sordum Mumine bana: ‘Yorgun olmaktan yorulduk, ama çalışmaya devam etmeliyiz’ demişti.” değerlendirmesini yaptı.

Ağustos 2021’de, Kırım Çocukluğu Koordinatörü, Kırım Tatar siyasi tutsak Seyran Saliyev’in eşi Mumine Saliyeva, 3. derece Prenses Olga Nişanı’na layık görülmüştü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.