SON DAKİKA
Hava Durumu

Koronavirüs aşılamalarında yeni aşamaya geçiliyor!

Aşılama takvimi kapsamında sağlık çalışanlarına ve 70 yaş üstü vatandaşlara ikinci doz aşıları dün yapıldı. Aşı takvimine göre, birinci aşamanın C grubunda yer alan 65 yaş ve üstü vatandaşların da aşılanmasına bugün başlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2021 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2021 10:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Koronavirüs aşılamalarında yeni aşamaya geçiliyor!

Aşılama takvimi kapsamında sağlık çalışanlarına ve 70 yaş üstü vatandaşlara ikinci doz aşıları dün yapıldı. Aşı takvimine göre, birinci aşamanın C grubunda yer alan 65 yaş ve üstü vatandaşların da aşılanmasına bugün başlanıyor.

Türkiye'de koronavirüs aşısında ikinci doz uygulamasına geçildi. Dün başlanan aşılamalarda bugünden itibaren 65 yaş üzeri vatandaşların, randevu alarak gidecekleri sağlık kuruluşlarında aşı yaptırabilecekleri bildirildi. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "65 yaş üzeri vatandaşlarımızın 60 yaş üzeri eşleri de aşı olabilecekler. Randevularınızı web sayfamızdan ve mobil uygulamadan almanızı rica ederim" dedi.

ÜÇÜNCÜ AŞAMADA KRONİK HASTALAR VAR

Aşı takviminde yer alan bilgilere göre, birinci aşamanın C grubunda yer alan 65 yaş ve üstü vatandaşlardan sonra ikinci aşamaya geçilecek. İkinci aşamada ise 50-64 yaş aralığındaki vatandaşların aşılanması olacak. Üçüncü aşamada da kronik hastalığı bulunan hastalara aşı yapılacak. Dördüncü aşamada ise sırası geldiği halde zamanında yaptırmayanlar aşılanacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.