SON DAKİKA
Hava Durumu

Kremlin'in sözde Kırım sorumlusu, işgal altındaki Kırım’da tatil yapacak!

Kremlin'in sözde Kırım sorumlusu, işgal altındaki Kırım’da tatil yapacak!

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2020 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2020 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kremlin'in sözde Kırım sorumlusu, işgal altındaki Kırım’da tatil yapacak!

Kremlin tarafından işgal altındaki Kırım'a "sorumlu" olarak atanan Rusya Başbakan Yardımcısı Marat Husnullin, işgal edilen Kırım’da bir haftalık iş ziyaretinin ardından bir haftalık da tatil yapacağı öğrenildi. Sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan Husnullin, “Bu haftayı sonlandırırken, yıllık izne ayrıldım ve bir hafta daha Kırım'da kalmaya karar verdim." diye yazdı. 

DAHA ÖNCE DE YASA DIŞI ZİYARET GERÇEKLEŞTİRMİŞTİ

27 Temmuz 2020 tarihinde işgalcilerin sözde Kırım sorumlusu Marat Husnullin, Rus işgali altındaki yarımadada sözde "Kırım Cumhuriyeti ve Sivastopol’un Sosyo-ekonomik Kalkınması" adlı federal programın uygulanmasını ve Kremlin yönetiminin Kırım'da yasa dışı inşa ettiği Tavrida kara yolunu kontrol etmek amacıyla işgal edilen Kırım'a yasa dışı ziyaret gerçekleştirmişti.

RUSYA HÜKÛMETİ, İŞGAL EDİLEN KIRIM SORUMLUSU OLARAK KAZAN TATARI MARAT HUSNULLİN’İ SEÇMİŞTİ

Daha önce Rusya Federasyonu Başbakan Yardımcısı Marat Husnullin’in, Rusya Federasyonu’nun sözde Kırım sorumlusu olduğu bildirilmişti.

Sosyal medya üzerinden konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kırım Tatar Milli Meclis Başkanı Refat Çubarov, “Putin ve Mişustin’in amaçları ne olursa olsun, işgal altındaki Kırım’dan sorumlu kişiyi belirlerken Husnulin’in etnik kökeni önemli bir rol oynamıştır… Sözde Kazan Tatarı Kırım Tatarlarıyla daha iyi anlaşır diye…. 1552’de Ruslar Kazan Hanlığı’nı ele geçirmesinden bu yana, Moskova her zaman Türk halklarının, özellikle Kırım Tatarları ve Kazan Tatarlarının aralarını bozmaya çalıştı. Sovyet döneminde de bunlar devam etti. Sürgün zamanlarında Kırım Tatarlarının toplu yaşadığı yerlere gözetmen olarak Kazan Tatarları koyuluyordu” ifadelerini kullandı.

Çubarov’a göre, işgal edilen Kırım’ın sorumlusu olarak Marat Husnullin’in belirlenmesi, Moskova’nın propaganda planları arasında bulunuyor. Böylece Rusya, işgal edilen Kırım’da Kırım Tatarlarına baskı uygulanmasına dair uluslararası eleştiriyi durdurmak ve Kırım Tatarları için yeni koşullar yaratıldığını göstermek için bu hamleleri hayata geçiriyor.

Sözde Kırım Sorumlusu Marat Husnullin, şehir planlama ve inşaat konularında Moskova Belediye Başkan Yardımcısı olarak çalışmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.