SON DAKİKA
Hava Durumu

Kuleba: Adalet yerini bulacak ve Kırım Ukrayna'nın olacak

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2022 21:59
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2022 11:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kuleba: Adalet yerini bulacak ve Kırım Ukrayna'nın olacak

Yarın İkinci Kırım Platformu Zirvesi başlıyor. 40’ı cumhurbaşkanı ve başbakanlar düzeyinde temsil edilecek, 60 ülke ve uluslararası kuruluşların, İkinci Kırım Platformu Zirvesine katılacağı teyit edildi. İkinci Kırım Platformu Zirvesine katılacağı teyit edildi. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, "Bu yıl, Kırım Platformu gerçekten küresel hale gelecek. Özellikle Afrika kıtasındaki ülkeler ve Atlantik'in diğer yakasına kadar genişleyecek." dedi.

İkinci Kırım Platformu Zirvesi yoğun ilgi görüyor. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba 22 Ağustos 2022 tarihinde Kırım Platformuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Halihazırda yeni ülkelerden ve uluslararası kuruluşlardan onay aldık. Katılım seviyesi de daha yüksek olacaktır. Geçen yıl, 46 delegasyonun 15'i devlet, hükumet ve parlamento başkanları düzeyinde ve 3'ü de uluslararası kurumların başkanları düzeyinde gerçekleşti. Şu an itibarıyla, yaklaşık 60 ülke ve uluslararası kuruluşlar, uluslararası Kırım Platformunun İkinci Zirvesine katılımlarını onayladı. Bunların yaklaşık 40'ı cumhurbaşkanları ve başbakanlar düzeyinde. Rusya'nın işini kolaylaştırmamak için tüm detayları açıklamayacağım. Yarın her şeyi göreceksiniz. Bu yıl, Kırım Platformu gerçekten küresel hale gelecek. Özellikle Afrika kıtasındaki ülkeler ve Atlantik'in diğer yakasına kadar genişleyecek." diye duyurdu.

"KIRIM'IN UKRAYNA'YA GERİ DÖNMESİ, DÜNYANIN GÜVENLİĞİNİ GARANTİ ALTINA ALACAK"

Dışişleri Bakanı Kuleba, "Kırım Platformunun Zirvesi, tam ölçekli bir savaşın arka planına karşı özellikle önemlidir. Çünkü Rusya, ele geçirilen yarımadayı, saldırganlığı ve tüm dünyayı istikrarsızlaştırması için askeri bir üs olarak kullanıyor. Kırım'ın Ukrayna kontrolüne geri dönmesi, tüm Karadeniz bölgesinin, Avrupa'nın ve dünyanın güvenliğini garanti altına alacaktır. Kırım Platformu Zirvesi'nin katılımcı sayısının üçte birden fazla artması ve katılım coğrafyasının gerçek anlamda küresel hale gelmesi, Kırım'ın özgürleştirme konusunda tüm dünyanın Ukrayna'nın yanında olduğunu gösteriyor. Adalet yerini bulacak ve Kırım Ukrayna'nın olacak." ifadesine yer verdi.

Ayrıca Kuleba, Kırım Platformu Zirvesinin açılışını Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'ın yapacağını da aktardı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.