SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kuleba: Savaşın ne zaman ve nerede sonlanacağını Ukrayna belirleyecek

Kuleba: Savaşın ne zaman ve nerede sonlanacağını Ukrayna belirleyecek

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2022 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2022 10:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kuleba: Savaşın ne zaman ve nerede sonlanacağını Ukrayna belirleyecek

Rusya'nın karada başarısızlığı devam ederken müzakere masasında da görüşmeler durma noktasına geldi. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, devam eden savaşla ilgili, "Rusya ile savaşın ne zaman ve nasıl biteceğine sadece Ukrayna yönetimi karar verecek ve topraklarından asla vazgeçmeyecek" dedi.

New York Times editörlerinin, Ukrayna'nın savaşı durdurmak için büyük olasılıkla bazı topraklarından vazgeçmek zorunda kalacağını önerdiği makaleye Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba tarafından cevap niteliğinde bir açıklama yapıldı. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, 21 Mayıs 2022 tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rusya ile savaşın ne zaman biteceğine sadece Ukrayna yetkililerinin karar vereceğini belirtti. Aynı zamanda, Ukrayna'nın ülke topraklarından katiyen vazgeçmeyeceğini bildirdi.

Savaşın ne zaman ve nerede biteceğini sadece Ukrayna belirleyecek - Kuleba KULEBA: KENDİ TOPRAKLARIMIZDAN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, "Savaşın ne zaman ve nasıl sona ereceğine sadece Ukrayna yönetimi karar verecek. İşgalci Rus birliklerinin vahşice saldırmasına karşı, BM Sözleşmesi'nin 51. maddesi uyarınca meşru müdafaa hakkımızı kullanacağız. Bunu Cumhurbaşkanımız Sn. Zelenskıy açıkça belirtti. Yabancılara ihtiyacımız yok. Başkasının toprağına da muhtaç değiliz, ama kendi toprağımızdan asla vazgeçmeyeceğiz." ifadesini kullandı.



logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.