SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mali'de askeri darbe girişimi sürüyor: Cumhurbaşkanı alıkonuldu!

Askeri darbe girişimi yaşanılan Mali'de Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita alıkonulduğu bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2020 20:52
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2020 20:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Mali'de askeri darbe girişimi sürüyor: Cumhurbaşkanı alıkonuldu!

Askeri hareketliliğin yaşandığı Mali'de Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita alıkonulduğu bildirildi.

Mali'nin başkenti Bamako çevresinde sabah saatlerinden bu yana yaşanan askeri hareketlilik devam ediyor. Son olarak ise Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita'nın alıkonulduğu öğrenildi.

CUMHURBAŞKANLIĞI KONUTUNDAN ALINDI

Yerel saatle 16.30 civarında Bamako'daki konutundan askerler tarafından alınan Cumhurbaşkanı Keita'nın nereye götürüldüğü ise bilinmiyor. Ülkede daha önce Keita'nın oğlu Karim Keita ve Başbakan Boubou Cisse ile bazı bakanların alıkonulmuştu. Başbakan Cisse, hükumetin resmi Facebook hesabından konu ile ilgili yaptığı açıklamada, askeri hareketliliğin taraflarına diyalog çağrısında bulunmuştu.  

DIŞİŞLERİ BAKANI DA ALIKONULANLAR ARASINDA

İç karışıklıkların sürdüğü ülkede, Meclis Başkanı Moussa Timbine, Ekonomi ve Finans Bakanı Abdoulaye Daffe ve Dışişleri Bakanı Tieble Drame'nin alıkonulduğu biliniyor.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.