SON DAKİKA
Hava Durumu

Merkel ve Macron'dan Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimine destek!

Almanya Başbakanı Merkel ile Fransa Cumhurbaşkanı Macron ortak basın toplantısı düzenleyerek Doğu Akdeniz gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2020 19:45
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2020 19:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Merkel ve Macron'dan Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimine destek!

Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 20 Ağustos 2020 tarihinde ortak basın toplantısı düzenleyerek, Doğu Akdeniz konusunda Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne olan desteklerini açıkladı.

Angela Merkel ile Emmanuel Macron'un, Fransa’nın güneyindeki Bregançon Kalesi’nde yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi. Almanya ve Fransa adına konuşan liderler, Doğu Akdeniz'de Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ile destek ve dayanışma içinde olduklarını vurguladı.

MERKEL: İSTİKRARA İHTİYACIMIZ VAR

Merkel, Akdeniz’in doğusundaki durumun önemine değinerek, "Bizim orada gerginliğe değil istikrara ihtiyacımız var. Orada kritik bir durum var." diye konuştu.

"TÜRKİYE İLE YUNANİSTAN'IN DİYALOĞU İÇİN ÇABALIYORUZ"

Merkel, Avrupa Birliğine (AB) üye devletlerin egemenliğine yönelik saldırıların kabul edilemeyeceğini söyleyerek, sorunların çözümünden yana olduklarını dile getirdi. Merkel, "Bu tüm taraflar için geçerli." dedi. Merkel, Türkiye ile Yunanistan arasında diyaloğun oluşması için çaba sarf ettiklerini kaydetti.

MACRON: BERLİN VE PARİS HEMFİKİR

Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron ise AB'nin Doğu Akdeniz’de egemenliğini koruması gerektiğini belirterek, AB üyesi Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile dayanışma içinde olduklarını yineledi. Macron, Akdeniz bölgesinin istikrara kavuşmasının gerekliliğine ve bu konuda Berlin ve Paris’in hemfikir olduğuna değindi.

TÜRKİYE'DEN AB'YE "İTİDAL" CEVABI

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliğinin (AB) Doğu Akdeniz’deki itidal çağrılarını, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne (GKRY) yapması gerektiğini ifade eden bir açıklama yapmıştı. AB’nin Doğu Akdeniz konusundaki açıklamalarına tepki gösteren Türk Dışişleri, gerginliği tırmandıran tarafın Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi olduğunu kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.