SON DAKİKA
Hava Durumu

Nursultan Nazarbayev’in torunu Aysultan Nazarbayev hayatını kaybetti

Kazakistan'ın kurucu Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in torunu Aysultan Nazarbayev, Londra’da öldü. Nazarbayev’in büyük kızı Dariga Nazarbayeva ve Rahat Aliyev’in oğlu olan Aysultan Nazarbayev, 26 Ağustos 1990'da doğumluydu. İngiltere Kraliyet Askeri Akademisinden mezun olan Aysultan, ülkesine döndüğünde bir süre Kazakistan Savunma Bakanlığının ana istihbarat departmanında görev yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2020 20:56
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2020 10:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Nursultan Nazarbayev’in torunu Aysultan Nazarbayev hayatını kaybetti

Kazakistan'ın kurucu Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in torunu Aysultan Nazarbayev, Londra’da öldü.

Nazarbayev’in büyük kızı Dariga Nazarbayeva ve Rahat Aliyev’in oğlu olan Aysultan Nazarbayev, 26 Ağustos 1990'da doğumluydu. İngiltere Kraliyet Askeri Akademisinden mezun olan Aysultan, ülkesine döndüğünde bir süre Kazakistan Savunma Bakanlığının ana istihbarat departmanında görev yaptı.

Geçen yıl Şubat ayında yaptığı açıklamada İngiltere’de olduğunu ve ailesiyle anlaşamadığı için sığınma talebinde bulunduğunu duyurmuştu. Sosyal medya sayfasından bir süre uyuşturucu kullandığını ifade eden Aysultan Nazarbayev, Kazakistan’ın bazı zenginlerine yönelik suçlamalarıyla da dikkat çekmişti.

"ACIMIZA SAYGI GÖSTERİN"

Dariga Nazarbayeva, Nursultan Nazarbayev Vakfı'nın Facebook sayfasında, oğlunun ölümüne ilişkin bir açıklama yayımladı. Nazarbayeva paylaştığı mesajda, "Ailecek sevgili Aysultanımızın yasını tutuyoruz. Bu telafisi mümkün olmayan kaybımızın acısını yaşarken yasımıza saygı gösterilmesini bekliyoruz." diye bildirdi. İlk açıklamalara göre, kalp krizi nedeni ile ölen Aysultan Nazarbayev, 26 Ağustos'ta 30 yaşına girecekti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.