SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fransa, "gölge filo"ya ait tankeri para cezasını ödemesinin ardından serbest bıraktı

Fransa, sahte bayrak kullandığı gerekçesiyle alıkoyduğu Rusya’nın “gölge filosu”na ait Deyna tankerini para cezasının ödenmesinin ardından serbest bıraktı.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2026 15:24
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2026 15:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Fransa, "gölge filo"ya ait tankeri para cezasını ödemesinin ardından serbest bıraktı

Fransa, Rusya’nın yaptırımları aşmak için kullandığı “gölge filo”ya ait Deyna isimli tankeri, para cezasının ödenmesinin ardından serbest bıraktı.

Fransız Akdeniz Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Fransız askerleri tarafından 20 Mart’ta sahte bayrak kullandığı şüphesiyle alıkonulan tankerin, gerekli para cezasının ödenmesinin ardından Fransa karasularını terk ettiği bildirildi.

Mozambik bayrağı taşıdığı belirtilen tanker, Rusya’nın Murmansk kentinden hareket etmişti. Ancak Fransız makamları, geminin sahte bayrak kullandığından şüphelenerek soruşturma başlatmıştı.

Marsilya Mahkemesi, 23 Mart 2026’da geminin sahibi olan şirkete para cezası verilmesine hükmetti. Şirketin cezayı ödeyerek yeni bir bayrak temin etme taahhüdünde bulunduğu açıklandı.

FRANSA SULARINI TERK EDENE KADAR İZLENECEK

Fransız yetkililer, Deyna’nın Fransa yetki alanındaki sulardan tamamen çıkana kadar deniz güvenlik birimleri tarafından izlenmeye devam edeceğini belirtti.

Fransa, Eylül 2025’ten bu yana Rusya’nın “gölge filosu” kapsamında değerlendirilen üç tankeri alıkoymuştu. Öte yandan Birleşik Krallık da Rus gölge filosuna ait gemilere karşı daha sert önlemler alarak, kendi karasularında bu gemilere müdahale yetkisini genişletti.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.