SON DAKİKA
Hava Durumu

Özel sporcu Fatma Damla Altın, pentatlonda Avrupa şampiyonu oldu

Türk milli sporcu Fatma Damla Altın, pentatlonda altın madalya kazanarak dünya şampiyonu oldu. Bir diğer sporcu Muhsine Gezer ise 400 metrede 64.62'lik derecesiyle gümüş madalya kazanarak Avrupa ikincisi oldu.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2021 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2021 16:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Özel sporcu Fatma Damla Altın, pentatlonda Avrupa şampiyonu oldu

Türk milli sporcu Fatma Damla Altın, pentatlonda altın madalya kazanarak dünya şampiyonu oldu. Bir diğer sporcu Muhsine Gezer ise 400 metrede 64.62'lik derecesiyle gümüş madalya kazanarak Avrupa ikincisi oldu.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunun bugün yayımladığı açıklamaya göre VIRTUS Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası, Fransa'nın Nantes kentinde yapılan müsabakalarla başladı. Fransa'da düzenlenen şampiyonanın ilk gününde milli özel sporcu Fatma Damla Altın, pentatlonda altın madalya kazanarak Avrupa şampiyonu oldu.

Şampiyonada bugün piste çıkan Fatma Damla Altın pentatlonda Avrupa Şampiyonu olarak aynı zamanda Türkiye'ye ilk madalyayı kazandırmış oldu.

TÜRK SPORCULAR PENTATLONDA BAŞARI ELDE EDİLDİ

Piste çıkan bir başka sporcu Muhsine Gezer ise 400 Metre’yi 64.62 koşarak gümüş madalya kazarak Avrupa ikincisi oldu. Şampiyonada bir diğer kadın sporcu Edanur Akın ise Üç Adım Atlamada 9.66 atlayarak Avrupa dördüncüsü oldu.
Piste çıkan Erkekler 1500 metrede Oğuz Türker 4.20 derecesi ile Avrupa dördüncüsü olurken, Emrah Öztürk ise 4.30 derecesi ile Avrupa altıncısı oldu.

GENÇLİK VE SPOR BAKANI, ŞAMPİYON SPORCUYU TEBRİK ETTİ

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Uluslararası Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu (VIRTUS) tarafından düzenlenen Avrupa Salon Atletizm Şampiyonasında, pentatlonda şampiyonluğu elde eden Fatma Damla Altın için tebrik mesajı yayımladı.

Bakan Kasapoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Fransa’nın Nantes şehrinde Uluslararası Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen Avrupa Atlezim Şampiyonası’nda pentatlon branşında altın madalya kazanan Fatma Damla Altın ile 400 metrede gümüş madalya kazanan Muhsine Gezer’i kutlarım. Uluslararası arenada ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırarak göğsümüzü kabartan sporcularımıza teşekkür ediyorum. Gösterdiği başarılı performansıyla Avrupa Şampiyonu olan Fatma’nın kazandığı madalyayı Mehmetçiğimize armağan etmesi bizleri ayrıca gururlandırdı. Milli sporcularımızın başarısında emeği geçenleri tebrik ediyor, aynı organizasyonda mücadele edecek olan tüm sporcularımıza başarılar diliyorum."

ŞAMPİYON SPORCUDAN FATMA DAMLA ALTIN'DAN TEŞEKKÜR

Avrupa Şampiyonu olan Fatma Damla Altın yaptığı açıklamada, "Altın Madalyamı Şehitlerimize armağan ediyorum, bize desteklerinden dolayı başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, Federasyon Başkanımız Sayın Birol Adın’a, TMPK Başkanı Sayın Yavuz Kocaömer’e, Spor Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Baykan’a, Spor Toto Teşkilat Başkanı Sayın Bünyamin Bozgeyik’e ve tüm destekçilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

"İKİ MADALYA İLE İYİ BİR BAŞLANGIÇ YAPTIK"

Kafile başkanı Ensar Kurt açıklamalarda bulunarak, "Avrupa Salon Atletizm Şampiyonasına bugün iki madalya kazanarak iyi bir başlangıç yaptık, yarın Gülle Atma’da Mihriban Korkmaz ve Eda Yıldırım, Uzun Atlama ve 60 Metrede Esra Bayrak , 800 Metrede Muhsine Gezer, 60 Metre ve 3000 Metre Yürüyüşte Edanur Akın , Kadınlar 4 x 200 Metrede Esra Bayrak, Fatma Damla Altın, Muhsine Gezer ve Edanur Akın , Erkekler 800 Metrede Oğuz Türker ve Emrah Öztürk yarışacaklar, sporcularımız madalyalar almaya devam edecekler, Avrupa Şampiyonası 13 Mart Cumartesi günü yapılacak müsabakalar ile sona erecek" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.