SON DAKİKA
Hava Durumu

Putin ve Tokayev, Kazakistan'daki hükumet karşıtı protestoları ilk kez yüz yüze görüştü

Putin ve Tokayev, Kazakistan'daki hükumet karşıtı protestoları ilk kez yüz yüze görüştü

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2022 23:22
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2022 23:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Putin ve Tokayev, Kazakistan'daki hükumet karşıtı protestoları ilk kez yüz yüze görüştü

Rusya devlet başkanı Vladimir Putin'in önceki gün Moskova'da ağırladığı Macron ile görüşmesindeki masa hala gündemdeyken, Putin, bugün Kremlin'de Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'i kabul etti.

Kazakistan’da 2022 yılı başında başlayan hükumet karşıtı protestoların gölgesinde Rus ordusunu ve KGAÖ askerlerini ülkeye davet eden Tokayev, o günden bu yana tartışılmaya devam ediyor. Bugün, başkent Moskova'da Putin ile Tokayev, baş başa görüşme gerçekleştirdi ardından basına açık açıklama yaptılar. Görüşmede, dünya gündeminde uzun bir süre yer tutan Kazakistan'daki hükumet karşıtı protestolar ele alındı.

PUTİN, TOKAYEV'E ÖVGÜLER DÜZDÜ!

Basın açıklamasında, Putin'in Tokayev'e "Kazakistan sayenizde ayaklarının üstünde dimdik duruyor" demesi dikkatlerden kaçmadı. Öte yandan, Putin, Rusya'nın Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) kapsamında Kazakistan'a asker göndermesini de hatırlattı. Ayrıca, KGAÖ, bugün Kazakistan ve Kırgızistan'da tatbikat bahanesiyle yeniden ülkede bulunacağını açıkladı.

TOKAYEV'DEN KOLEKTİF GÜVENLİK ÖRGÜTÜNE "ÖVGÜ"!

KGAÖ'yü "barış gücü" olarak adlandıran Kazakistan'da "önemli roller" üslendiğini ifade eden Tokayev ise, Kazakistan'da hükumet tarafından "trajik ocak olayları" şeklinde ifade edilen hükumet karşıtı protestoların bastırılmasına ilişkin, "Şu anda soruşturma devam ediyor. İlk sonuçlar da çıkmaya başladı. Maalesef, çok sayıda can kaybı oldu ve ben de bundan endişeliyim. Hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınlarına taziyelerimi ilettim. Her vaka ayrı ayrı inceleniyor. Suçlu olanlar tespit edilecek, gösterilecek ve sorumlu tutulacak." ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.