SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rus propaganda medyası, Avrupa demokratik temelleri için tehdit oluşturuyor

Rus propaganda medyası, Avrupa demokratik temelleri için tehdit oluşturuyor

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2021 19:00
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2021 19:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus propaganda medyası, Avrupa demokratik temelleri için tehdit oluşturuyor

Çekyalı uluslararası ilişkiler uzmanı David Stulik, Kremlin merkezli propaganda faaliyetlerinin Avrupa’nın demokratik temelleri için tehdit oluşturduğunu dile getirdi. Stulik, Avrupa ülkelerinin kolluk kuvvetlerinin Rus propaganda medyasının çalışmalarını incelemesi ve onları kısıtlaması gerektiğini vurguladı.

Çekya merkezli European Values düşünce kuruluşu uzmanı David Stulik, Avrupa’da Rus propaganda medyaların çalışmalarının kısıtlanması gerektiğini söyledi. Guildhall haber ajansına konuşan Stulik, “Rus propaganda medyalarının faaliyetleri demokratik temelleri için tehdit oluşturuyor, onlara karşı hareket ediyorlar.” ifadeleri kullandı.

"RUS MEDYASI, DEMOKRASİYE KARŞI TEHDİT OLUŞTURUYOR"

Uzman David Stulik, “Avrupa’da Rus propaganda medyaların çalışmalarının kısıtlanması gerekiyor çünkü bunlar özünde medya kuruluşları değil, dezenformasyon kuruluşlarıdır; yaptıkları iş gazetecilik değil propagandadır. Kolluk kuvvetleri düzenleyici kurumlarla birlikte medya kuruluşlarının çalışmalarını ve yaydığı içeriği kontrol etmelidir. “ dedi.

Propaganda medya kuruluşlarının faaliyetlerinin vatandaşların devlete olan güvenini zayıflattığını ve kamuoyunu manipüle ettiğini belirten uzman, “Rus propaganda medyaların faaliyetleri demokratik temelleri için tehdit oluşturuyor, onlara karşı hareket ediyorlar. Bu tür medyalar vatandaşların devlete olan güvenini zayıflatıyor, yasal olarak seçilmiş politikacıların meşruiyetini sorgulattırıyor, kamuoyunu manipüle ediyor, nefret dili kullanıyor ve toplumu birbirine düşüren hikayeleri yayıyor. Örneğin Rus propagandacılarının, Kovid-19 aşılarının ölüme yol açtığı hakkında yaydığı hikayeler bazı ülkelerinin yasalarına göre bir suç sayılıyor.” diye kaydetti.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.