SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya Federasyonu Bişkek Büyükelçiliği önünde savaş karşıtı gösteriler gerçekleşti

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2022 23:06
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2022 23:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya Federasyonu Bişkek Büyükelçiliği önünde savaş karşıtı gösteriler gerçekleşti

Putin yönetimindeki Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’ya saldırı başlatmasının ardından Kırgızistan’ın değişik şehirlerinde savaş karşıtı protestolar başladı. Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri saldırganlığına karşı Kırgızistan’ın başkenti Bişkek'te Rusya Federasyonu Bişkek Büyükelçiliği önünde protestolar düzenleniyor.

Rus ordusunun Ukrayna-Belarus sınırından, işgal altındaki Kırım’dan saldırmaya başlamasının ardından Kırgızistan’da savaş karşıtı protesto gösterileri yapılmaya devam ediyor. Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının ilk saatlerinde Kırgız vatandaşları sosyal medya üzerinden Kremlin yönetimini eleştiren paylaşımlar yaptı. Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te 25 Şubat 2022 tarihinde, Rusya Büyükelçiliği önünde çok sayıda Kırgız vatandaşlar protesto düzenledi. Eyleme Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu (FIDH), İnsan hakları hareketi "Bir Dünya Kırgızistan" ve İnsan Hakları Koruma Merkezi ("Asır ışığı") temsilcileri katıldı.

Возможно, это изображение (5 человек, люди стоят, на открытом воздухе и текст «tianLe BORHE остановите войну украине в остановите B одну PUTİN’İN ULUSLAR ARASI HUKUKU İHLAL ETMESİNE HİÇ BİR SİVİL TOPLUM SESSİZ KALAMAZ!

Rusya Federasyonu Bişkek Büyükelçiliği önünde toplanan Kırgız vatandaşları ve sivil toplum temsilcileri, Rusya’nın Ukrayna‘ya yaptığı saldırılar protesto edildi. Protestocular, “Putin’i durdurun”, “Savaş suçtur”, “Ukrayna ile dayanışma içerisindeyiz” yazılı pankartlar taşırken, protestoya çok sayıda vatandaşlar da katıldı. İnsan Hakları Koruma Merkezi ("Asır ışığı") temsilcileri ve protestocular, “Putin’in uluslar arası hukuku ihlal etmesine hiçbir sivil toplum sessiz kalamaz. Bu nedenle, Rusya'nın silahlı saldırısını ve Putin’in zalimliğini önlemek için bu çağrıyı yapıyoruz.” ifadesini kullandı. Sivil toplumların düzenlediği savaş karşıtı protestoya svil halk "Büyükelçilik binasını Bişkek'in kıyısına taşıyın." çağrısında bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.