SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Kıyiv'i hedef aldı

Rus ordusu Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’i hedef aldı. Gece boyunca başkente saldırılar düzenledi. Çornobıl bölgesini ele geçiren Rus işgalci güçleri Kıyiv’e doğru ilerlemeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2022 11:07
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2022 11:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Kıyiv'i hedef aldı


Rus ordusu Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’i hedef aldı. Gece boyunca başkente saldırılar düzenledi. Çornobıl bölgesini ele geçiren Rus işgalci güçleri Kıyiv’e doğru ilerlemeye başladı.



Rusya Ukrayna’ya havadan ve karadan saldırmaya sürdürüyor. Gece boyunca başkent Kıyiv’de patlama sesleri duyuldu. Ukrayna tarafından yapılan açıklamada, Rusların Kıyiv’e Kalibr tipi seyir füzeleri ile saldırdığı bildiri. Havada imha edilen bir füze kameralara yakalandı. Ayrıca Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Kıyiv üzerinde bir Rus Su-27 savaş uçağı düşürdü.





Ayrıca Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Kıyiv üzerinde bir Rus Su-27 savaş uçağı düşürdü.





Rusya, Ukrayna başkentine Kalibr seyir füzeleriyle saldırıken halk gece boyunca metroya ve evlerinin bodrumlarına sığındı.





Ukrayna, Rus füzelerini hava savunma sistemi ile imha etmeye çalışıyor. Ancak havada patlayan füzeler kente zarar veriyor. Füze parçalarının isabet etmesi nedeniyle Kıyiv’de bir apartmanda yangın meydana geldi.





Bununla birlikte işgalci güçleri Çornobıl bölgesinden Kıyiv’e doğru ilerlediği bildirildi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Kıyiv’e doğru ilerleyen Rus tankları görüldü.





Ukrayna askerleri, düşman birliklerinin ilerleyişini durdurmak için Kıyiv'in kuzey-batı yönünde üç köprüyü havaya uçurdu.





Daha önce yaptığı açıklamada Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Rusya’nın Ukrayna yönetimini hedef aldığını vurgulayarak, “Aldığımız bilgilere göre düşman beni bir numaralı hedef olarak belirledi. Ailem ise iki numaralı hedef. Devlet başkanını yok ederek Ukrayna’yı siyasi olarak yok etmek istiyorlar.” ifadelerini kullanmıştı.



Kıyiv'in yanı sıra Harkiv, Kramatorsk, Mariupol, Mykolaiv ve Odesa kentlerinde yerel saatle 04.50'den sonra art arda patlamalar yaşandı.



Daha önce Rus saldırıları nedeniyle ön tahminlere göre 137 Ukraynalı askerinin hayatını kaybettiğini bildirilmişti.



Öte yandan ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Rusya'nın Ukrayna'ya ilk günde 160 füze attığını açıkladı.





En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.