SON DAKİKA
Hava Durumu

Tavriya Milli Üniversitesi'nde Kırım Tatar Dili Bölümü kapatıldı

Rusya'nın Kırım’ı işgalinin ardından, Kiev’de faaliyet göstermeye başlayan Vernadskiy Tavriya Milli Üniversitesi, yetersiz öğrenci sayısından dolayı Kırım Tatar Dili Bölümü'nü kapatmak zorunda kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2017 09:58
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2017 12:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Tavriya Milli Üniversitesi'nde Kırım Tatar Dili Bölümü kapatıldı

Rusya'nın Kırım’ı işgalinin ardından, Kiev’de faaliyet göstermeye başlayan Vernadskiy Tavriya Milli Üniversitesi, yetersiz öğrenci sayısından dolayı Kırım Tatar Dili ve Edebiyatı Bölümü'nün bağlı olduğu Doğu Filolojisi Fakültesini kapatmak zorunda kaldı.



 



149176



 



Konu ile ilgili açıklama yapan Tavriya Milli Üniversitesi Müdür Vekili Svetlana Kuzmina, 2017 yılında Kırım Tatar Dili ve Edebiyatı bölümüne 8 öğrencinin, 2016’da ise 3 öğrencinin kaydedildiğini anlatırken, “Üniversite yeniden düzenleme yapmak zorunda kaldı. Sonuç olarak Doğu Filolojisi Fakültesi, Yabancı Filoloji Fakültesine, Doğu Filolojisi Bölümü olarak dahil edildi. Kırım Tatar dili öğretmenleri için bizde bir kontenjan kaldı, ancak iki öğretmenimiz var.” diye anlattı.



 



Tüm fakültelerde Kırım Tatar Dili ve Edebiyatı’nın okutulmasının sorun için çözüm olabileceğini dile getiren Kuzmina, Kırım Tatar Dili ve Edebiyatı öğretmenlerinin sıfırdan dili öğrenmeye başlayan öğrenciler için yeni program geliştirdiğini anlattı.



 



Tavriya Milli Üniversitesi dışında Ukrayna’da Kırım Tatar Dili ve Edebiyatı, Kiev Milli Şevçonko Üniversitesi’nde okutuluyor. Eskiden Akmescit’te faaliyet gösteren Vernadskiy Tavriya Milli Üniversitesi, Rusya Kırım’ı işgal ettikten sonra 2016 yılında Kiev’de yeniden oluşturulmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.