SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye Cumhuriyeti, Ukrayna'nın Harkiv ve Lviv şehrinde başkonsolosluk açıyor

Türkiye Cumhuriyeti, Ukrayna'nın Harkiv ve Lviv şehrinde başkonsolosluk açıyor

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2022 00:42
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2022 00:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye Cumhuriyeti, Ukrayna'nın Harkiv ve Lviv şehrinde başkonsolosluk açıyor

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 Şubat 2022'de Ukrayna’nın başkenti Kıyiv'de resmi ziyaret gerçekleştirdi. 10. Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı’ndan ve baş başa görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy basın açıklamasında bulundu. Basın açıklamasında Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Türkiye'nin Ukrayna'nın Harkiv ve Lviv şehirlerinde konsolosluk açacağını duyurdu. Ayrıca, Antalya'daki Ukrayna Konsolosluğu'nun Başkonsolosluk seviyesine yükseltileceğini duyurdu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna’ya resmi ziyarette bulundu. 10. Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı’ndan ve ikili görüşmeden sonra iki ülke arasında bir dizi anlaşma imzaladı. İmzalanan anlaşmalardan biri Ukrayna ile Türkiye arasında merakla beklenen Serbest Ticaret Anlaşması oldu. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy basın toplantısında yaptığı konuşmada, Kıyiv’e ziyaret gerçekleştiren Erdoğan’a teşekkür ederek, “Sayın Cumhurbaşkanına egemenliğimize, toprak bütünlüğümüze verdiği kararlı destek, Kırım’ın işgalden kurtarılması ve Kırımlıların haklarının korunması için kurulan Kırım Platformu’na aktif katılımı ayrıca Kırım Tatar halkına verdiği destek için teşekkür ediyorum.” dedi.

Türkiye ile Ukrayna arasında 8 anlaşma imzalandı TÜRKİYE, HARKİV VE LVİV'DE BAŞKONSOLOSLUK AÇACAK

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Türk tarafının (Ukrayna'daki) diplomatik varlığını güçlendirme ve Harkiv ve Lviv'de başkonsolosluklar açma niyetini memnuniyetle karşılıyoruz. Antalya'daki konsolosluğun statüsünü de Başkonsolosluğa yükseltiyoruz."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.