SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye, Ukrayna'daki Türk vatandaşlarını tahliye etmeye başladı

Türkiye, Ukrayna'daki Türk vatandaşlarını tahliye etmeye başladı

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2022 01:09
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2022 01:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye, Ukrayna'daki Türk vatandaşlarını tahliye etmeye başladı

Türkiye'nin Ukrayna'daki vatandaşlarını tahliye etmeye başladığı öğrenildi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Ukrayna'daki Türk vatandaşlarının karadan tahliye sürecinin başladığını aktardı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NTV canlı yayınında Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı kapsamındaki gelişmeleri değerlendirdi. Ukrayna'daki Türk vatandaşlarının karadan tahliye sürecinin başladığını belirten Çavuşoğlu, "Bugün kara yoluyla vatandaşlarımızı taşıma kararı aldık. Hazırlıklarımız zaten daha önceden yapılmıştı. Aynı zamanda vatandaşlarımıza tek tek telefonla da ulaşıyoruz. Toplamda 20 bin civarında vatandaşımız vardı Ukrayna'da, 16 bin civarında vatandaşımıza tek tek ulaştık." diye konuştu.

"KARADAN TAHLİYELERİ BAŞLATTIK"

Öte yandan, Ukrayna'daki Ahıska Türkleri, Gagauz Türkleri ve Kırım Tatarlarının liderleriyle de sürekli temas halinde olduklarını dile getiren Çavuşoğlu, "Gerektiği zaman o kardeşlerimizin tahliyesi konusunda da gerekli hazırlıkları beraber yapıyoruz. Türk Hava Yolları ve diğer hava yollarıyla temas halindeydik. Geniş gövdeli uçuşları da başlatmıştık ama artık hava sahası kapalı olduğu için havadan tahliye yapamıyoruz. Aynı şekilde denizden de tahliye yapamıyoruz, o nedenle otobüslerle karadan tahliyeleri başlattık" ifadelerini kullandı.

ÇAVUŞOĞLU, UKRAYNA'NIN BOĞAZLAR TALEBİNİ DEĞERLENDİRDİ

Çavuşoğlu, Ukrayna'nın Montrö Boğazlar Sözleşmesi çerçevesinde boğazları Rus gemilerine kapatma hususunda, "Montrö Anlaşması'nı tüm maddeleriyle beraber bu kritik süreçte uygulayacağız, daha önce harfi harfine uyguladığımız gibi." dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.