SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Ankara Büyükelçiliğinde sarı mavi bayrak göndere çekildi

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2022 22:45
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2022 22:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Ankara Büyükelçiliğinde sarı mavi bayrak göndere çekildi

Ukrayna Ankara Büyükelçiliği, Devlet Bayrak Günü'nü kutladı. Büyükelçilik binası önünde resmi törenle Ukrayna bayrağı göndere çekildi. Büyükelçilikten yapılan açıklamada, "Bayrağımızın renkleri; özgürlüğü seven, bağımsız, cesur ve canlı oldukları için Ukrayna ve Ukraynalıları temsil ediyor. Bayrağımızdaki sarı renk buğday tarlasını üzerindeki mavi ise gökyüzünü simgeliyor" ifadelerine yer verildi.

Rus saldırılarıyla 209 gündür mücadele eden Ukrayna savaşın gölgesinde Devlet Bayrak Günü'nü kutluyor. Ukrayna bağımsızlığını kazanmasının ardından ülkenin dört bir yanında dalgalandırdığı bayrağını bugün daha anlamlı bir şekilde göndere çekiyor. Her sene 23 Ağustos'ta kutlanan Devlet Bayrak Günü bu sene Rusya'nın başlattığı savaş yüzünden toplu bir şekilde kutlanamadı.

UKRAYNA ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİNDE BAYRAK GÖNDERE ÇEKİLDİ

Ukrayna Ankara Büyükelçiliği Devlet Bayrak Günü'nü kutladı. Büyükelçilik binası önünde Ukrayna bayrağı göndere çekildi. Büyükelçilikten yapılan açıklamada, "Bayrağımızın renkleri; özgürlüğü seven, bağımsız, cesur ve canlı oldukları için Ukrayna ve Ukraynalıları temsil ediyor. Bayrağımızdaki sarı renk buğday tarlasını üzerindeki mavi ise gökyüzünü simgeliyor" ifadeleri kullanıldı.

UKRAYNA DEVLET BAYRAK GÜNÜ

Sovyetler Birliği döneminde yasaklanan bayrak, Ukrayna’nın bağımsızlığını kazanmasından sonra bağımsız Ukrayna’nın ilk bayrağı 24 Ağustos 1991’de Ukrayna Parlamentosunda göndere çekildi.

Ukrayna’da Bayrak günü 1991 yılından 2003 yılına dek sadece Kıyiv Belediyesi düzeyinde kutlanmaktaydı. Ancak eski Ukrayna Cumhurbaşkanı Leonid Kuçma (1995- 2005) 23 Ağustos 2004 tarihinde Ukrayna devletinin tarihine saygı gösterilmesi amacıyla 23 Ağustos’u Ukrayna Bayrak Günü olarak ilan eden kararı imzalayınca Ukrayna Bayrak Günü Ukrayna genelinde kutlanmaya başlandı. 

UKRAYNA BAYRAĞININ ANLAMI

Ukrayna bayrağında, üstteki mavi şerit gökyüzünü (barışı), alttaki sarı şerit ise buğday tarlalarını (refahı) ifade ediyor. Ukrayna’nın ulusal bayrağı ilk olarak 1918 yılında kabul edilmiş, SSCB döneminde milliyetçilik simgesi olarak görülerek yasaklanmıştı. Bugünkü bayrak ise, 1992 yılında Ukrayna’nın bağımsızlığını kazanmasının ardından yeniden kabul edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.