SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, Belarus'ta yakalanan Rus Wagner askerlerinin iadesini istedi

Ukrayna, Belarus'ta yakalanan Wagner askerlerinin kendisine iade edilmesini talep etti. Dışişleri Bakanı Kuleba, Belarus'ta yakalanan Rus Wagner'e bağlı 33 şahsın ülkesine teslim edilmesi talebinde bulunduklarını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2020 18:47
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2020 18:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, Belarus'ta yakalanan Rus Wagner askerlerinin iadesini istedi

Ukrayna, Belarus'ta yakalanan Wagner askerlerinin kendisine iade edilmesini talep etti. Dışişleri Bakanı Kuleba, Belarus'ta yakalanan Rus Wagner'e bağlı 33 şahsın, Ukrayna'ya teslim edilmesi talebinde bulunduklarını açıkladı.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitry Kuleba, Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'de düzenlediği basın toplantısında, Belarus’ta güvenlik güçlerinin Rus Wagner'e bağlı 33 paralı askeri yakalaması meselesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

UKRAYNA GÜVENLİK GÜÇLERİ TESPİT ETTİ

Bakan Kuleba, Belarus’un yakaladığı kişilerin listesini Ukrayna’ya gönderdiğini bildirerek, şu ifadeleri kaydetti:

"Güvenlik güçlerimiz, bu listeyi analiz etti ve kimin Ukrayna vatandaşı olduğunu kimin de hem Ukrayna hem de Rus pasaportuna sahip olduğunu, ki bunlar da bizim için sadece Ukrayna vatandaşı, kimin de Rus silahlı oluşumların veya yasa dışı silahlı oluşumların safında Donbas’taki çatışmalarda yer aldığını tespit etti."

"UKRAYNA'YA TESLİM EDİLMELERİ İÇİN TALEPTE BULUNDUK"

Kuleba, Ukrayna güvenlik güçlerinin Belaruslu meslektaşlarıyla temasta olduğunu dile getirerek, "Yakalananların Ukrayna’ya teslim edilmesi için talepte bulunduk." dedi. Kuleba, Belarus’un Wagner'e bağlı paralı askerlerin, Ukrayna’ya teslim edilmesine henüz resmi onay vermediğini kaydetti.

"UKRAYNA VE RUS BAŞSAVCILARI GELMEZSE SORUNU ONLARSIZ ÇÖZERİZ"

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ise Rusya ve Ukrayna başsavcılarını konuyla ilgili Belarus'a davet etme talimatı verdi, "Başsavcılar gelmezse sorunu onlarsız çözeriz." diye konuştu.

BELARUS CUMHURBAŞKANI: BİZE NE EKONOMİ NE DE SİYASET OYUNU LAZIM

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko meselenin siyasallaştırılmaması gerektiğini vurgulayarak, "Bize ne siyaset ne de ekonomi oyunu lazım. Bizi Amerikalılar ve NATO ile korkutmaya gerek yok. Ne Amerikalılar ne de NATO bu 33 kişiyi gönderdi." dedi.

33 PARALI ASKER YAKALANMIŞTI

Belarus'ta Temmuz ayının son haftası Rus güvenlik şirketi Wagner'e bağlı 33 paralı askerin Belarus güvenlik güçlerince yakalandığı ve bunlarla ilgili soruşturma başlatıldığı açıklanmıştı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodımır Zelenskiy ve Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko konuya ilişkin gelişmeleri 5 Ağustos 2020 tarihinde telefon ile görüştü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.