SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Münih Güvenlik Konferansı’na katılacak

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2022 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2022 14:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Münih Güvenlik Konferansı’na katılacak

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, güvenlik ve dış politika alanlarında dünyanın en saygın forumu olarak kabul edilen Münih Güvenlik Konferansı’na katılacak. Bu yılki konferans, 18-20 Şubat 2022 tarihleri arasında düzenlenecek.

Almanya’nın Münih kentinde her yıl düzenlenen ve siyasetçilerin yanı sıra uluslararası diplomasi ve güvenlik uzmanlarının bir araya geldiği Münih Güvenlik Konferansı'na bu yıl 30’dan fazla dünya lideri katılacak. 18-20 Şubat 2022 tarihleri arasında düzenlenecek konferans konusunda açıklamalarda bulunan Münih Güvenlik Konferansı Başkanı Wolfgang Ischinger, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'ın da katılacağını bildirdi. Ayrıca Ischinger, konferansa Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in de katılım göstereceğini belirtti.

Bunun dışında, Münih Güvenlik Konferansı Başkanı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in konferansa fiziksel olarak katılmayı reddettiğini belirtti. Putin’in çevrimiçi olarak katılma ihtimali olduğunu belirten Ischinger, “Kesinlikle Rusya'yı dışlamak istemiyorum. Böylece Moskova, Rusya'nın bakış açısını bilgili üst düzey bir dinleyici kitlesine açıklama fırsatını elde edecektir” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.