SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'da yeni bir Kırım Platformu Zirvesi yapılacak

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2022 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2022 17:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'da yeni bir Kırım Platformu Zirvesi yapılacak

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba ve Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Berbock Kıyiv'de görüştü. Bakan Kuleba, görüşmeye dair açıklamasında, yeni bir Kırım Platformu Zirvesi yapılacağı duyurusuna yer verdi. Kuleba, ikincisi düzenlenecek zirve için Almanya'dan uygun bir heyet beklediklerini ifade etti.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba (Dmytro Kuleba) ve Almanya Dışişleri Bakanı Annelana Berbock Rusya-Ukrayna gerilimi konulu bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin gündeminde Rus işgali altındaki Kırım’ın da olduğunu belirten Bakan Kuleba, Ağustos ayında yeniden Kırım Platformu Zirvesi yapılacağını duyurdu.

UKRAYNA, ALMANYA'DAN KIRIM PLATFORMU İÇİN HEYET BEKLİYOR

Kuleba, “Kırım da bugün gündemimizdeydi. Berbock'a Kırım Platformu'nun Ağustos ayında Ukrayna'da yeni bir parlamento zirvesinin yapılacağını bildirdim. Almanya'dan buna uygun bir heyet bekliyoruz.” açıklamalarında bulundu.

KIRIM PLATFORMU NEDİR?

Kırım Platformu; Ukrayna’nın, Kırım’daki Rus işgaline yönelik uluslararası tepkinin etkinliğini artırmak, artan güvenlik tehditlerine karşı koymak, Rusya’ya uygulanan uluslararası baskıyı artırmak, işgal rejiminin mağdurlarını korumak ve insan haklarının daha fazla ihlal edilmesini önlemek ve Kırım’ın işgalden kurtarılmasını sağlamak amacıyla başlattığı yeni bir danışma ve koordinasyon formatıdır. 

Platformun birkaç seviyede faaliyet göstermesi öngörülüyor; devlet ve hükumet liderleri, dışişleri bakanları, parlamentolar arası işbirliği ve uzmanların işbirliği seviyelerinde. Kırım Platformu, Kıyiv’de 23 Ağustos 2021 tarihinde düzenlenen açılış zirvesi ile resmi olarak faaliyete başladı. Zirveye katılan 46 ülke ortak Kırım Platformu Deklarasyonu imzaladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.