SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Savunma Bakanı Reznikov: Rusya'nın işgal girişimiyle 5 milyon Ukraynalı mülteci olabilir ve 15 nükleer santral tehlikeye girer

Ukrayna Savunma Bakanı Reznikov: Rusya'nın olası işgal girişiminde 5 milyon Ukraynalı mülteci olabilir

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2021 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2021 15:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Savunma Bakanı Reznikov: Rusya'nın işgal girişimiyle 5 milyon Ukraynalı mülteci olabilir ve 15 nükleer santral tehlikeye girer

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, Rusya'nın olası işgal girişiminde 5 milyon Ukraynalının mülteci olabileceğini ve ülkedeki 15 nükleer santralin de tehlikeye gireceğini söyledi. Bakan Reznikov, ayrıca Rusya'nın Biden-Putin görüşmesinden sonra Ukrayna sınırlarına daha fazla birlik gönderdiğine dikkat çekti.

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, ABD merkezli yayın yapan Politico gazetesine verdiği röportajda, ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin görüşmesini değerlendirdi. Bakan Rezkinov, bu görüşmeden beri Rusya'nın, Ukrayna sınırlarına daha fazla birlik gönderdiğine dikkat çekti.

"RUSYA'NIN UKRAYNA'YI İŞGAL GİRİŞİMİ FELAKET OLUR"

Bakan Reznikov, Ukrayna sınırlarında şu an yaklaşık 100 bin Rus birliği olduğunun altını çizerek, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişiminin iki taraf için bir felaket olacağını vurguladı.

5 MİLYON UKRAYNALI MÜLTECİ OLABİLİR!

Böyle bir durumda iki tarafın da pek çok kayıp vereceğini ve 5 milyon Ukraynalının mülteci durumuna düşebileceğini dile getiren Reznikov, ülkedeki 15 nükleer santralin de tehlikeye gireceğine vurgu yaptı.

Öte yandan Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması durumunda savaşın tüm Avrupa kıtasını etkisi altına alacağını belirtti. Reznikov, "Ukrayna, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in nihai hedefi değil. Bizim topraklarımıza girdikten sonra o ‘Rusya’nın potansiyelini göstermek için’ Rus ordusunu Avrupa’ya gönderir. Biz, büyük Rus hırslarının küçük bir parçasıyız; satranç tahtasındaki küçük bir kareyiz." dedi.

Daha önce, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı geniş çaplı saldırı başlatma ihtimalini değerlendiren Bakan Reznikov, “Bu kanlı bir katliam olacak, Rus askerleri de evlerine tabutlarda dönecek.” ifadeleri kullanmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.