SON DAKİKA
Hava Durumu

Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri, Kırım Tatarlarına yönelik baskıyı kınadı

Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Dunya Mijatovic, işgalci Rusya'nın Kırım Tatarlarına yönelik baskısını kınadı.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2023 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2023 17:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri, Kırım Tatarlarına yönelik baskıyı kınadı

Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Dunya Mijatovic, Rus işgali altındaki Kırım'da Kırım Tatarlarının çok sayıda hak ihlaline uğradığını duyurdu. Avrupa Konseyi’nin internet sitesinde konuya ilişkin bir metin yayımlandı.

Avrupa Konseyi yayımlanan metinde, “Kırım'da Kırım Tatarları ve özellikle Kırım'ın yasadışı ilhakına karşı çıkanlar veya diğer konularda farklı görüşler ifade edenler, Rus işgal makamları tarafından çok sayıda ciddi insan hakları ihlaline, zulme, ayrımcılığa ve damgalamaya maruz kalmaktadır" ifadelerine yer verdi.

İNSAN HAKLARI KOMİSERİ MİJATOVİC, KIRIM TATARLARINA YÖNELİK BASKILARA SON VERİLMESİNİ SÖYLEDİ

İnsan Hakları Komiseri Dunya Mijatovic, Kırım Tatarlarına yönelik baskılara, haksız tutuklamalara, insan hakları savunucuları, aktivistler ve gazetecilere yönelik baskı ve aramalara son verilmesi çağrısında bulundu. Dunya Mijatovic, ayrıca Rusya Federasyonu topraklarındaki cezaevlerinde Kırım Tatarlarına insanca muamele edilmesi çağrısında bulundu. Komiser, "Uluslararası insan hakları izleme mekanizmaları ve insani yardım kuruluşları, Kırım Tatarları da dahil olmak üzere tüm mahkumlara güvenli ve engelsiz erişime sahip olmalıdır".

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.