SON DAKİKA
Hava Durumu

"Kırım’da arsa alan Rus askerler, savaş suçu işlediğini itiraf etmiş olacak"

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Ukrayna’daki savaşa katılan Rus askerlerine “ödül” olarak Kırım’da ücretsiz arsa verilmesini değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2023 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2023 17:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
"Kırım’da arsa alan Rus askerler, savaş suçu işlediğini itiraf etmiş olacak"

Rus işgali altındaki Kırım’ın işgalci yönetimi, Ukrayna’daki savaşa katılan Rus askerlere ücretsiz arsa dağıtımına başlamaya hazırlanıyor. Yaklaşık bir hafta önce Kırım’ın sözde Başkanı Sergey Aksyonov, Ukrayna’daki savaşa katıldıkları için ödüle “layık görülen” Rus askerlerine sağlanan sosyal destek adı altında işgal altındaki Kırım’da ücretsiz arsaların alınması için belge dağıtımını 7 Nisan’da başlatacaklarını duyurmuştu.

"700 ARSA HAZIR"

Kırım’ın sözde Mülkiyet ve Arazi Bakanı Larisa Kuliniç, dün yaptığı konuşmada, Ukrayna’daki savaşa katılan Rus askerlere devredilmek üzere yaklaşık 700 arsanın şimdiden hazırlandığını aktararak, “Şu an 511 arsa Lesnovka köyü ve 165 arsa Terekli Konrat (Moloçnoye) köyünde hazırlandı (iki köy Sak bölgesinde yer alıyor).” açıklamasında bulundu.

Sözde bakan, 7 Nisan’da Aksyonov’un şahsi olarak ilk arsaların belgelerini Rus askerlerine takdim edeceğini belirtti.

“KIRIM’DA ÜCRETSİZ ARSA ALAN KİŞİLER, SAVAŞ SUÇU İŞLEDİĞİNİ İTİRAF ETMİŞ OLACAK”

İşgalcilerin Kırım’daki arsaları Rus askerlerine dağıtmasını yorumlayan Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, “Ukrayna'ya karşı savaşa katıldıkları için ‘ödül’ olarak işgal altındaki Kırım'da bir arsa alacak olan her bir kişi, aslında kendi elleriyle ciddi bir suç işlediğini itiraf eden bir açıklama imzalamış olacak.” değerlendirmesinde bulundu.

PUTİN KARARI İMZALADI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Aralık 2022’de Ukrayna’daki savaşa katıldıkları için ödüle “layık görülen” Rus askerlerine sağlanan sosyal destek çerçevesinde işgal altındaki Kırım’da ve Moskova bölgesinde ücretsiz arsa vermeyi “tavsiye eden” kararnameyi imzalamıştı. Belgede arsaların, savaşa katılarak “devlet üstün liyakat ödülü” alan çatışmalarda gazi olan askerlere ve çatışmalarda ölen askerlerin aile üyelerine sağlanacağı belirtilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.