SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım’da çöp krizi büyüyor: Karasupazar tehlike altında

Rus işgali altındaki Kırım'da, Karasupazar (Belogorsk) Rezervuarı kıyısında izinsiz bir şekilde kullanılan çöp depolama sahası genişlerken çeşitli çevre sorunlarına da sebep oluyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2024 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2024 12:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım’da çöp krizi büyüyor: Karasupazar tehlike altında

Rus işgali altındaki Kırım'da, Karasupazar (Belogorsk) Rezervuarı kıyısında çöp sahasının kontrolsüzce genişlediği kaydedildi. Depolama sahası, Karasupazar’dan (Belogorsk) Karasupazar Rezervuarı'na uzanan yol boyunca yüzlerce metre alanı kaplıyor.

ÇÖPLER, ÇEVRESEL SORUNLARA SEBEP OLUYOR

Ukrayna merkezli haber kuruluşu Krım Reali'ye konuya ilişkin konuşan vatandaş, "Bu atık depolama alanı birkaç aydır mevcut ancak son zamanlarda ölçeği hızla artmaya başladı. Çöplerin buraya özel kişiler tarafından döküldüğü açıktır. Aynı yol üzerindeki fındık korusu da çöplerle dolu; burada genellikle sağlıksız koşullar mevcut; evsel atıklar ağaçların altındaki yamaçtan atılıyor. Sorumlular dahil kimsenin umrunda değil, Belogorsk'taki çevre müfettişinin çalışmaları hakkında hiçbir şey duyulmuyor ve bunun sonucunda hem bölgenin estetiği hem de ekolojisi giderek daha fazla zarar görüyor."  ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.