SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırım'daki bir Rus petrol deposu daha alev aldı

Rus işgal altındaki Kırım'ın Akmescit (Simferopol) bölgesindeki  Sarabuz (Gvardeyskoye) yerleşim yerinde gece saatlerinde patlama sesleri duyuldu. Ardından yerleşim yerinde bulunan petrol deposu alev aldı.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2025 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2025 12:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım'daki bir Rus petrol deposu daha alev aldı

Rus işgal altındaki Kırım'da, 17 Ekim'i 18 Ekim'e bağlayan gece Akmescit (Simferopol) bölgesindeki Sarabuz (Gvardeyskoye) yerleşim yerinde patlamalar duyuldu. Yerel kaynaklar bölgeye silahlı insansız hava araçları (SİHA) saldırısının yapıldığı bildirdi. Ayrıca saldırı ardından bölgedeki petrol deposunda yangın çıktığı aktarıldı.

Sosyal medya aracılığıyla faaliyet gösteren Kırım Rüzgarı (Krımskiy Veter) haber kanalı, gece saatlerinde Akmescit yakınlarındaki Sarabuz yerleşim yerinde patlamaların ve silah seslerinin duyulduğunu bildirdi. Saldırılar yerel saatle 02.40 civarında başladı.

PATLAMALAR VE YANGIN

Sabah saat 06.23 civarında Akmescit bölgesinde 2 güçlü patlama duyuldu, yaklaşık 5 dakika sonra 2 güçlü patlama sesi daha duyuldu.

Ardından Sarabuz’da bulunan bir petrol deposunda büyük bir yangın çıktı. Sabah saatlerinde, yanan depodan yükselen yoğun duman bulutu ve alevler, Akmescit'ten ve komşu Karasubazar (Belogorsk) bölgesinden onlarca kilometre mesafeden rahatlıkla görüldü. Yerel kaynaklar, yanan petrol deposunun yanı sıra bilinmeyen bir ikinci tesisten de duman yükseldiğini bildirdi.

Ayrıca görgü tanıkları, Sarabuz yönüne çok sayıda ambulansın gittiğini aktardı.

RUS STRATEJİK ASKERİ HEDEFLERİ HEDEFTE

Saldırıya uğrayan petrol deposu, Kırım'daki en büyük akaryakıt istasyonu ağı olan ATAN'a ait. ATAN, bölgede 100'den fazla istasyon ve petrol depolarını işletiyor.

Petrol deposunun bulunduğu Sarabuz yerleşiminin stratejik önemi bulunuyor. Zira burada aynı zamanda, Rus ordusunun Ukrayna anakarasındaki şehirleri düzenli olarak vurduğu Şahid tipi SİHA'larının fırlatma platformunun kurulduğu bir askeri hava üssü yer alıyor.

Rus yetkililer, Sarabuz petrol deposuna yönelik saldırı hakkında henüz resmi bir açıklama yapmadı.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.