SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırım Tatar asker Emir son yolculuğuna uğurlandı

Ukrayna ordusunda işgalci Rusya'ya karşı vatanını savunurken hayatını kaybeden Kırım Tatar asker Emir toprağa verildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2024 10:34
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2024 10:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar asker Emir son yolculuğuna uğurlandı

Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve bağımsızlığı için Rus işgal güçlerine karşı savaşan Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Poliska 95. Ayrı Hava İndirme Tugayı birliklerinden birinin komutanı olan Kırım Tatar asker Emir'in cenazesi, Ramazan ayının son günü olan 9 Nisan 2024 tarihinde Kıyiv bölgesindeki Çaykı köyünün camisinde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

EMİR'İN ŞEHADETİNİ, KTMM BAŞKANI ÇUBAROV AÇIKLADI

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Ukrayna ordusunda savaşan bir Kırım Tatar askerin daha şehit düştüğünü duyurmuştu.

KTMM Başkanı Çubarov, bugün sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Ukrayna toprak bütünlüğü ve bağımsızlığı için Rus işgal güçlerine karşı savaşan Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Poliska 95. Ayrı Hava İndirme Tugayı birliklerinden birinin komutanı olan Kırım Tatar askerinin cenazesinin Ramazan ayının son günü olan 9 Nisan 2024 tarihinde, Kıyiv’de toprağa verileceğini bildirmişti.

Ailesi Rus işgali altındaki Kırım’da yaşadığı için Kırım Tatar askerinin isminin açıklanmadığını belirten Çubarov, askerin kod adının “Emir” olduğunu belirterek, “Kıyiv'de temsil edilen önde gelen uluslararası firmalardan birinde çalışırken Emir, Ukrayna Silahlı Kuvvetler saflarına katılmak için gönüllü olarak askerliğe başvurdu.” deyerek Kırım Tatar askerin ailesine ve dostlarına başsağlığı dilemişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.